Rend a lelke mindennek

 2011.06.28. 08:05
Az egyik kedvenc munkám mostanában egy nagyon kedves megbízóm sziklakertjének átalakítása. A végeredmény még igencsak messze van - teljes formaigazítást, stílusváltást tervezhetek (imádom!!!) - de már a felméréshez szükséges első lépés, a gyommentesítés, a terület megtisztítása is fantasztikusan lázba hozott. Belegyezésével fotóztam is, ilyen volt előtte a sziklakert egyik részlete:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
És ilyen lett utána:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 És több ilyen sikerélményem is volt:
 
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A tarackbúza egyébként elképesztő egy növény. Azon kívül, hogy mint tudjuk, bárhol, bármikor felbukkan és szinte kiirthatatlan, több sziklán!!! is láttam kezdeményét, tehát mára eljutott oda mutációilag egy növény, hogy föld nélkül létezik.
 
Innentől kezdve hogy határt szabjunk házastársi, vagy egyéb kapcsolatbéli konfliktusainkban a vádaskodás silány stílusának, ahelyett, hogy "olyan erőszakos vagy, mint az állat", kedvelt fordulat lehet az "olyan vagy, mint a tarackbúza" kifejezés.
 
Amúgy még tudni kell róla, hogy:
 
"A népgyógyászatban is használt vizelethajtó, vizeletképzést fokozó szer (diureticum) hólyaghurut, hólyag- és vesekő megbetegedések valamint köhögés és légcsőhurut ellen. Külsőleg hámosító, főleg pattanásos bőr kezelésére használják."
 
Tehát mindenfajta dögölj, rohadj, szakadjon rád, fordulj fel és társai helyett legközelebb kis köhintést követően monduk halkan: Te pedig szoruljál a tarackbúzára!!!

 

Címkék: sziklakert tarackbúza

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr23018395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása