Dilemma

 2011.08.09. 10:10

 

Augusztus közepe felé elvileg le kellene állni fokozatosan a tápoldatozással, már ami a virágzó növényeket, kölönösen az egynyáriakat illeti. Tekintettel ugyanakkor az elmúlt hetek nagy esőzéseire, szerintem ez nagy hiba lenne. Növényeink rendkívül sok vizet kaptak, de az eső kimosta a földjükből a tápanyagok jó részét. Ráadásul meghosszabbíthatjuk egy picit a hagyományosan nyári látványt, hiszen még az enyhe októberi napokban is gyönyörködhetünk az erőteljes virágzásban.

Kertünk többi lakója is érdemel némi extra törődést, az örökzöldek is nagyon hálásak a tápanyagutánpótlásért, azonnal sok pici világoszöld hajtást növesztenek, de ezekről többnyire elterelik a figyelmet a színpompás szem elé tolakodók.

Nagyon fontos, hogy a gyep is kapjon idén még egy adag műtrágyát, ne így engedjük az őszi pihenőidőszakba - kimerülten, éhesen. Ennek káros hatásával lehet hogy csak tavasszal szembesülnénk, amikor nem lenne mit újraéleszteni a szellőztetés, trágyázás során.

Nem friss felfedezés, hogy folyékony tápanyag sokféle van. Nem csupán gyártók szerint, hanem növények szerint is. Sosem lepődtem meg a kategóriákon, évek óta használom szinte mindegyiket, általában más-más gyártóét. Tesztelek is, meg... fogalmam sincs sokszor, hogy otthon milyen van, és képtelen lennék találomra ugyanolyat venni.

Friss felfedezés (számomra), hogy főfőkedvenc egynyárimra is gondoltak speciális tápoldat gyártásával. Hogy tudtam eddig enélkül élni és növényt nevelni? Jövőre KELL!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kép forrása

 

Címkék: tápanyag petúnia

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr993136339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása