Nekem tényleg elmentek otthonról, amikor kitaláltam, hogy augusztus utolsó hétvégéjén tartok egy hatalmas bulit. A kaját még csak összedobjuk, ital is lesz bőven - tehát a férfiak már jól érzik magukat :) - na de ha nyár, és kerti party, mi legyen a dekorációval?

Pénzem az ovis tisztasági csomagokba, új tornacipőkbe, pólókba fektetve. Amúgy is már jó ideje nyammogok ezen, nemrég közzé is tettem inspirálódásom forrásait. Az ottani nyitókép ihletett meg, de papírzacskókkal nem operálnék, szeretném ha a bulink nem a Híres Dunakeszi Mezőtűz címmel lenne Fókusz-hír.

Szóval törtem a buksimat, és eszembe jutott a megoldás!

A kellékek:

- 10 db különböző méretű, lehetőleg egyenes falú befőttesüveg (van otthon, vagy kérsz anyutól tehát 0 Ft)
- 10 db magas/alacsony temetőgyertya - az üvegek magasságától függően (Tescoban a magas 130 Ft/db = 1300 Ft). A teamécses nagyon hamar elég, ezért praktikusabb a temetőgyertya.
- 7 db egymással harmonizáló színes pauszpapír (Kreatív Hobby boltban 200 Ft/db = 1400 Ft)
- cellux
- papírvágó, vagy törhető pengéjű kés (olló is jó, csak sokkal nehezebb a pontos vágás).
1. Az üvegeket mossuk ki, a papírt szedjük le róluk, ha esetleg nem jön könnyen, segítsünk benzines vattával. 
2. A színes pauszokból vágjunk olyan széles szeleteket, ami a befőttes üveget körbetekerve a nyílás fölé ér.
3. Ha körbetekertük, celluxszal rögzítsük a papír két végét egymáshoz, illetve az üveghez.
4. Elvileg van 7 körbetekert üvegünk és maradék pausz-csíkjaink. A maradék vékony csíkokat a hosszú oldalukon celluxszal rögzítsük egymáshoz, így két/háromszínű takarást kapunk, és nem pazaroljuk a jó kis anyagot. Ezzel a vegyes papírral borítsuk be a maradék üvegeket.
5.Ha mindezekkel elkészültünk és megtekintjük műveinket, erősen látjuk majd azok home-made jellegét, de ne keseredjünk el, ez esti fényben nem látszik majd. Nézzétek csak!
Készítettünk 10 db kerti "lámpást" 2700 Ft-ból. A gyertyákat pótolni kell, de a beburkolt üvegek újra felhasználhatóak. Szerintetek?!
 
Ha tetszett a poszt, feltétlenül osszátok meg ismerőseitekkel, hátha más is épp kerti dekoráción kobakol az erősen hóvégi hangulatú pénztárcáját szorongatva!

Címkék: ötlet diy kerti dekoráció

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr603178405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kreatívkertész 2011.08.25. 15:25:03

@nomad: És hogy kurkászod ki a mécseseket a sok üvegből a buli közepén, olyan hamar elégnek? De lehet hogy csak én vagyok bendzsó házigazda hogy még erre sincs energiám :))

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.08.25. 21:10:12

A mécses sokkal tovább ég, mint egy gyertya és sokkal olcsóbb. Grillcsipesszel :)
süti beállítások módosítása