Bombanő, mert mindig a legjobb formáját hozza nálam, kis odafigyeléssel gyönyörű dísze a terasznak, kertnek, és a kapható rengeteg fajta miatt a színek, amikben pompázik - lehengerlőek. Bármennyire is péntek van, meg forróság, nem akarom pikáns viszony látszatát kelteni egyetlen bombanővel sem, mégha virágról is van szó, de mit van mit tenni, egyszerűen odavagyok ezért a növényért, a petúniáért!!!

Sok-sok évvel ezelőtt az áhított teraszos lakás megszerzésekor azt azért be kellett ismernem, hogy a korlát jaj de randa! Iszkiri virágládákért, és rengeteg tűzpiros petúniáért. Nagy vörös trombitákat növesztett, és bár álló fajta volt, a dús virágzástól egyszerűen kiborult a ládákból, jótékonyan eltakarva a hajókorlátra emlékeztető borzadványt. Már akkor fittyet hénytam a ne ültess túl sok növényt egy ládába típusú, sok esetben indokolt intelemre, egy hatvan cm-es ládában öt petúniatő biztosan otthonra talált.

Azóta minden évben van petúniám, és sosem érem be egy tálcányival. Sok vizet kér, de bírja a tűző napot és a félárnyékot is, hetente egyszer hálás a tápoldatért, és bár az ellenkezője látszik néha - le lehet irtani róla töménytelen sok tetüt is. Ha a víz-fény-tápanyag-háromszögben borulni látszik a matek, sajnos könnyen ellepik a kis kártevők, de ne adjuk fel! És bár sosem gondoltam volna, hogy túl lehet öntözni, láttam már elrohasztott csüngő petúniát is. Az elnyílt virágok lecsípése pedig igazi növesztőszerként ha rá, érdemes ezzel babrálni!

 
Mi ma este bulizunk a tegnap bemutatott kerti lámpások hangulatában, nektek is szép hétvégét, jó pihenést, egy jeges koktélt, egy nagy tölcsér fagyit, és egy/két forró éjszakát kívánok az előttünk álló hétvégére! Az időjárás alapból gondoskodik ez utóbbiról :D.

Címkék: petúnia való világ 4

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr473179761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása