Rendkívül sok kertész-blog tesz említést a Hortus Hungaricusról, ami kétségkívül szenzációszámba megy a kertészeti rendezvények között. Idén szeptember 23. és 25. napja között lesz a SYMA Rendezvényközpontban. Sok szép fotó került fel a netre a tavalyi kiállításról, a kertépítő verseny keretében létrehozott fantasztikus kedvcsináló négyzetméterek, csakúgy mint a hangulatképek lázba hozzák az embert.

Én a kevésbé mutogatott képekből hoztam ma annak apropóján, hogy elkezdődött az ovis nevelési év. (Kisfiam nagycsoportos, kislányom középsős lett - na ja, nem sokat teketóriáztunk anno a tesóügyön ;).) Ahogy "A mi kis kertünk" pályázat tavalyi nyertesei megközelítették a faladatokat, amiket kis ovisok segédletével az Óvónők véghezvittek, az egy kisebb csoda. A feladat pedig nem volt könnyű, adott ládában, élő beültetéssel kell összehozni egy mutatós kis kertet. Az anyagokat futár szállítja az ovihoz, ez nagy könnyebbség, na de akkor is! Nézzétek csak!

Forrás

Szerencsére ismerek személyesen is érző, értő, kreatív óvónéniket, akik ránéznek pár darab kupakra, és azok két perc múlva egy vécépapírgurigára ragasztva mint közlekedési lámpa élnek tovább, akik őszi termésekből vadaspark-terepasztalt készítenek a csoporttal, akik egy közös játék keretében megtanították a szülőket szárított gyümölcskarikákból, dióból, némi raffiából hangulatos karácsonyi díszeket készíteni. És ismerek olyat is, aki úgy tündököl mindezekben, hogy két-három másik helyen is dolgoznia kell.
 
A mi ovinkban - de tudom, másutt is - van "kertészeti nevelés"! A Föld világnapja alkalmából minden évben egy palántát szokás vinni az oviba, ami balkonládákba, vagy a kiskertbe kerül. Évente többször volt kertészettel kapcsolatos gyűjtőmunka, és a Luca-napi búzaültetés során sem csak a népszokásokról, hanem csírázásról, magvetésről és hajtásokról is esett szó. Az udvaron, az oldalkertben minden csoportnak van egy kis kertrésze, amelyen kísérletezgetnek már kiscsoportban. Az aprókertészek száma tehát mindenképpen bíztató a jövőre nézve! Az alábbi képeken kisfiam csoportja serénykedik.
 

Címkék: gyerek kertész

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr303193819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása