A vadszőlő hálás kertlakó. Minimális tápanyagtartalmú talajban is virgonckodik, de persze érdemes etetni, annál gyorsabban csinál nekünk takarást, árnyékot, fókuszpontot obeliszkre futtatva, attól függően, mire szerződtettük. Nyáron is szeretem, vicces kis levelei vannak, de így ősszel egyenesen imádom! Fokozatosan vörösödik be, tehát napról napra mást mutat, és azok a bogyók! Fontos: nem eszi a vakolatot, nem teszi tönkre a pergolákat, tönkre mennek azok sajnos maguktól is, futassuk hát bátran! Nem a pergolát. A vadszőlőt.

Forrás

Ha vadszőlő lennék, picit hosszabb ideig mutatnám a legszebbik arcom, de alapvetően meg lennék róla győződve, hogy mindig szeretni fognak a hobbikertészek és kertélvezők is.
 
Hogy ki a kertélvező? Több is akad:
1. Csak a gyerek miatt akart kertet, amúgy hosszú távon elélne egy lavórban is.
2. Annyit dolgozik, hogy hétvégén a bejárati ajtó-kertkapu útvonalról letérve úgy érzi, eltévedt.
3. A kertet más alakította ki, más tartja karban, más nyírja a füvet és más ül a teraszon, mikor egyszer előbb hazaér.
 
De valamit tudnak. Nem rohangálnak zsebből kilógó metszőollóval oda-vissza hétvégéken át mint a mérgezett egér, hanem hátra tudnak dőlni, és gyönyörködni tudnak a kert ékességeiben. Most például a vadszőlőben...
 
Szép őszi hétvégét mindenkinek!

Címkék: ősz vadszőlő kedvenc őszi növényeim

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr123265985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása