Van aki még nem hallott ilyesmiről? Én bizony találkoztam már fejvakaró növénygazdákkal, akik nem értették, az eddig csúcsformáját mutató kedvenc miért is akart átköltözni a másvilágra, hiszen az előző helyén a Pirike, a Terike és a Marika is dicsérte az utóbb áldozattá vált kertlakót.

Az előző helyén??? És az ugyanennyire napos? A talajösszetétel legalábbis hasonlít? Ugyanannyi víz éri? Kapott elegendő extra tápanyagot átültetés után?

Ha a fenti kérdések mindegyikére megnyugtató válaszaink vannak, mégis ott kornyadozik előttünk egy megmurdelt valaha-növény, bele kell törődnünk, hogy halálát az átültetési sokk okozta. Lehet, hogy durván bántunk a gyökereivel, amikor kiástuk. Lehet, hogy durván bántunk a gyökereivel, amikor beültettük. Lehet, hogy eleve beteg volt, és a régi helyén is elpusztult volna. Lehet, hogy új helyén hárommal többször pisilt rá a szomszéd macskája. Lehet, hogy ez egy tuja, de belül mimóza, és nem bírta az izgalmakat - mint az enyém.

Korábban beszámoltam a portám rendbetételéről, amikor a ház előtti egyik ágyás összes növénye kibeásva lett, és nagy százalékban megmenekültek. Ez a tuja ezek szerint nem dúdolta aznap: "what a happy day, happy day.." - nektek azért legyen az!

Címkék: tuja átültetés rejtélyes halálesetek

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr573284308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása