Ez a fajta halálozási ok viszonylag ritka a Góbi-sivatagban, a sziklaszirteken és az emelt ágyásokban. És ez tényleg olyan genya halálok, ami talán még Miss Marple-on is kifogna, bár mivel angol, nyilván kertrajongó, és ismeri a talajvíz természetét, hogy az bizony arra alkalmas helyen megemelkedjen és jóóóól elrohassza szegény kis gyökereket. Mit látunk mi mindebből? Szinte semmit. Gyanús kell hogy legyen, ha valami nagyon nem néz ki egészségesnek, de nem szárad, hanem fonnyad, és ami a lényeg - valamilyen irányban egy sávon belül további növény(ek) is produkálják a Hattyú Halálát.

Ezen a bizonyos sávon belülről származó talajminta azonnal segít a diagnózis felállításában, de nem kell leásni a Föld középpontjáig, elég, ha morzsolgatunk itt ott belőle egy homokozólapátnyit, azonnal látni és érezni fogjuk a különbséget a növény körül és picit arrébb, ha ezzel a rettenetesen aljas szituációval állunk szemben.

Hogy mi legyen a növénnyel? Ha a gyökér-rothadás megindult, valószínűleg már nem éri meg a következő teliholdat...

Fotó innen.

Címkék: talajvíz rejtélyes halálesetek

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr683369529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása