Folytatva a barátságos túlélőtábor kiépítését, feltétlenül szerezzünk be egy végre nem retro szobanövényt, az agglegénypálmát! Emlékezetem szerint a 2000-es évek elején kezdett divatba jönni, és manapság minden növénybölcsiben (virágbolt) találni belőlük.
Afrikai, mint a zöldike, igénytelen, mint a zöldike, zöld, mint a zöldike....hm, igen, és gyökere is van, mint a zöldikének. Na de ezt a gyökérzetet nem kell ám azonnal egy egy fürdőszobával nagyobb kecóba költöztetni (gyk: átültetni) mikor úgy látja az ember, a fejlődésben ez a növény kivéreztethető, méretéhez képest egész szűk kis kaspóban is gyönyörűen növekszik. Azért huzatba ne tegyük, semmiképp se öntözzük túl (gondoljunk afrikai származására - és inkább énekeljük el neki nap mint nap a híres KFT-dalt), és na igen persze, sósavval se spriccelgessük a leveleit! De ha nem csinálunk csacsiságokat, hosszú ideig velünk marad. Alacsony gondozásigénye miatt nevezhették el itthon agglegénypálmának. Vagy inkább különleges, nekem = fura virágzata miatt..

Címkék: szobanövény kertészkedés négy fal között agglegénypálma

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr583420587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása