Menni kéne, venni kéne...

 2012.01.05. 08:52
Tegyük fel, hogy ma pont nincs kedvünk nyakunkba venni a várost virágmagokat beszerzendő - és nem olyan rossz döntés ez, van ahol még csak mostanában pakolásszák ki a magokat.
 
Feltesszük a kávétteát, hátradőlünk öreg barátunk, az internet előtt, és azon fundálkodunk, korszerűsítjük a vásárlást. Hova fordulhat az, aki neten szeretné megrendelni a porciókat?
 
Nálam három alapkategória van. Barkácsáruház weboldala, aukciós oldal, online kertbolt. Ezeken belül is nyilván osztódhatnánk, de mivel egy word-táblázatnál többre nem vagyok képes, maradjunk most ennyiben. :)
 
Az ágyásba kiválasztott növényeim kimondottan hagyományosak, ebben az évben csupa egyszerű, közhelyes növény ringatózik majd a szélben azért, hogy a következőben valami totál mást akarjak. :))
 
Azt lehetne ez alapján gondolni, hogy ezek mindenhol vannak, majd még a választék jól meg is zavar, de nem. Mindenhol a legyegyszerűbb növényváltozat árát vettem alapul, ahol pedig saját termesztésű magokat árulnak (10-20 darabonként), ott a szükséges mennyiséget vettem figyelembe - igazodva a kb. egytasaknyi tartalomhoz. Tasakból tehát mindenhol egyet számoltam.
 
A szállítás. A barkácsáruház nyilván drágábban postáz, mint valaki a vateráról, de vegyük úgy, hogy nem. Mivel ott nincs minden, kell még rendelni máshonnan is, így két szállítási költség tuti. A vaterán is kb. két forrás kell minden mag beszerzéséhez, szállítás szorozva kettő. Online kertbolt jópár akad, de két weblap szerintem minimum kell a lista kipipálásához, így ezesetben is két postaköltség terhelne. Mindez viszont leegyszerűsíti az összehasonlítást, fókuszálhatunk a virágmagok árára.
 
Az összegzést csak azon magok tekintetében végeztem el, amelyek mindenhol kaphatók, így jól látszik, milyen oldalakon érdemes böngészni. Éljenek a kertészeti webáruházak!!! 

Címkék: virágmag szuperszép virágágyás

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr733521015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása