Ha nem vagy annyira szerencsés, hogy van egy saját zsebkendőd a hatalmas gigantikus lepedőből, vagy esetleg előre megfontolt szándékkal laksz a sokadik emeleten, még mindig nem vagy szerencsétlen kertészkedésileg. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő tetőteraszok, vagy csak simán teraszok tökéletesen alkalmasak kert-élményfürdőzéshez.

Én nem értem be ennyivel, de megtettem minden tőlem telhetőt - az utolsó négy kép nem a növényekre fókuszál, de saját, és talán látszik valami a szenvedélyből, ami idáig juttatott! :)

A teraszok előnye, hogy többnyire nem kell füvet nyírni, de ugyanúgy lehet alacsony, vagy magas ágyásod, lehetnek balkonládáid, kaspóid, kosaraid, és a növények nem fognak rád haragudni, mert nem szabadfölben nevelgeted őket. Gondolj csak bele, bizonyos szempontból változatosabb "kertképet" tudsz kialakítani, hiszen dézsánként lehet különböző kémhatású földed, és lehet egyszerre kék és rózsaszín hortenziád is (idén ugye nagy divat!). Grillsütő nekünk simán üzemelt az ötödiken, de ahogy majd láthatod, még tűzrakó, sőt a kerti tó mintájára terasz-tó is kialakítható. Legyél tehát büszke, és élvezd a terasz előnyeit. Ha épp a terasz kialakításán törpölsz, íme néhány kép, mindről lehet valami kis ötelet szarkázni!

Nincs teraszod se, csak egy erkély, vagy balkon? De hisz nem a méret a lényeg! Jó, sajnos de ;)!, ugyanakkor kis lakást is könnyebb széppé tenni, kis kertet is könnyebb Paradicsommá varázsolni, az erkélyed, balkonod, loggiád valóságos kis ékszerdoboza lehet az életterednek.

És akkor tádááám, a régi teraszunk, a kis Totyi szeptemberben iskolás lesz, Szöszike pedig a nagycsoportot kezdi majd!

Fotók:

4szoba.hu
homeinfo.hu
bhg.com
nytimes.com
asztalos
szekesfehervar.blogspot.com
good.is
uniqueinfo.org
neon.hu
desztinaciomarketing.hu
barkacsszalon.blog.hu
ujpest.hu
nepszava.hu
indafoto.hu
civiljutub.info
avidekiotthon.blogspot.com
ingatlanmagazin.com

Az egyik saját fotót a Kedvenc Otthonos B. Tier Noémi készítette. Bizony. Bibibíííí, ismerem!!! :) 

Címkék: terasz erkély balkon top trendek 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr364068986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.magyarcsajok.com · http://www.magyarcsajok.com 2012.02.06. 11:13:32

jól összerakták

ellennék itt egy darabig

OkoskaTo:rp 2012.02.07. 10:10:35

Irigylem azokat, akiknek a teraszuk ezt statikailag megengedi. A miénkre pl. még felbetont vagy beton járólapot [ld. 3. kép] sem engedett a statikus; a zőccségek számára szükséges földtömegről nem is beszélve.

És még mielőtt valaki túlzott kedvet kapna ezekhez, az tartsa szem előtt, hogy a ház külső fala (általában még egy balkonon belül is, de terasznál mindenképp) a társasház tulajdona. Oda növényt futtatni csak a közgyűlés beleegyezésével, a vakolatban okozott kár megtérítésével...

kreatívkertész 2012.02.07. 13:22:32

@OkoskaTo:rp: na igen, a szabály az szabály! Be kell tartani...

juhmeli 2012.02.07. 15:17:06

Látom nálatok nem parlagon hagyott terület a terasz. A kicsik jól belakják, és kihasználják. Nagyon aranyosak. Ők is kreatív kertészek? Szoktak virágföldet kikanalazni a cserepekből? Öntözni kakaóval?

kreatívkertész 2012.02.07. 18:27:34

@juhmeli: Már a kertünket tapossuk, de ezt mind csinálták. A kedvencük a piros futómuskátli apró leveleinek vödörbe gyűjtése, vízzel felengedése (leves...) és a szürke kőre való kiöntése volt. Jól nézett ki a bárányhimlős terasz...
süti beállítások módosítása