Azért ez nem olyasmi, mint kiüríteni egy fiókot és teleültetni kövirózsával - picit bonyolultabb :D.
 
Egy kicsit sem értek az egészhez, és még a mézet sem szeretem. Ez nagyon szuperciki, ugyanis a férjem anyukája és apukája több méhcsaládot is tartanak otthon, és mézet készítenek, illetve árulnak, de ez még mind semmi ahhoz képest, hogy oktatják a méhészkedés - pontosabban a bioméhészkedés minden csínját-bínját. Ehhez képest én a családi ebédek után kisétálok a kertbe és konstatálom, hogy tök jó, hogy a gyerekeim rendszeresen Darth Vadernek álcázhatják magukat (mi mindenre jó egy méhészeti védőeszköz) és már most többet tudnak a témáról, mint én, ami a nullánál csak egy kicsit több.
 
Kézenfekvő lenne órákon át feltartani apósomékat és teljesen tudománytalanul idezöttyinteni amit mondtak, de nem teszem ezt. A bhg.com nem azt írja elő nekünk idénre, hogy vágjunk feltétlenül bele ebbe az egészbe, csak gondoljuk át a dolgot, és úgy ánblokk' az egész méhecske-kérdést. Valahol olvastam, hogy már Einstein mefogalmazta: ha meghalnak a méhek, hamar hal utánuk az emberiség is, mert a beporzást végző méhikék hiányában alig lenne növényi táplálék, és ez súlyosan megbontaná a táplálékláncot, ráadásul kevesebb növény = kevesebb oxigén, szóval fel a méhek megmentésére!
 
Vagyis, egyszerű kis kertészként ha nem is tartjuk őket, segítsük a munkájukat! Hogy hogyan?
1. Illatos, színes, sokféle virágot ültessünk, hívogassuk a méheket!
2. A tegnapi posztban említett madáritató jó szolgálatot tehet a méhek számára is!
3. Ha ősfás kertünk van, lehet hogy maguktól beköltöznek egy korhadt kis odúba, és akkor már csak arra kell vigyáznunk, nehogy Micimackó gyorsabb legyen nálunk! :D Ezt ősfa hiányában nem tudjuk nulláról imitálni, ha pedig úgy döntöttünk, hogy mesterséges élőhelyet akarunk biztosítani számukra, alaposan nézzünk utána a feltételeknek, és tájékozódjunk, mihez is fogunk hozzál!
+ a jolly joker tipp: Kerüljük a vegyszerek használatát, próbáljuk ki a bio-módszereket! Ha nem működik az egyik, a másik jó lehet! Van olyan, hogy kemikália kell, de ne ebből induljunk ki!
 
Ha kultúrálisan is méhészkedni szeretnénk, látogassunk el Gödöllőre a Méhészeti Gyűjtemény megtekintése céljából, és ha szerencsénk van, ilyen cuki kis ovisokba botlunk, akik már most tudják, mi az a pergető, és jutalmul mézgyertyát választhatnak...
 
Fotók:
gvkik.hu
bhg.com
edenkert.hu
veddamagyart.info
natural-beekeeping.co.uk
justhealthtips.com
jatekbox.hu
gal-mehesz.hupont.hu
saját

Címkék: méhek top trendek 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr344145779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása