Új lakók költöztek Apuhoz, és ezzel megjelentek a színek a kertben. Pontosaban színfoltocskák... Amúgy ma van a névnapja, szóval innen is Isten éltesse még sokáig!!!

Miután elértük a nullát, kezdődhet az építkezés a növényekből. Az ágyásokat nem akartuk telezsúfolni, egyrészt, mert hátul ott van a fagyal, másrészt mert meg kell hogy lássuk, mi hogyan érzi magát, mennyire lesz hiányérzetünk. Számolni kell azzal is, hogy a mostmár állandó lakcímmel bíró növények (évelők, cserjék) mennyire terebélyesednek, kit kívánnak maguk mellé.

Szóval jöjjenek a plusz egyes szint főszereplői. Furcsamód itt lesz a snidling és a menta is, de a metélőhagymának jobb lesz az árnyékos szegletben, a menta pedig nem sok esélyt adna a veteményes fejlődő növényeinek, ahogy a terjedési képességét ismerem...

A veteményben cukin pózolnak a paradicsom-magoncok a készen vásárolt paprika-palánták mellett. A térelválasztó magról nőtt magasabb fajta büdöske lesz majd, ha egyszer megnő...

És íme a látány az ágyások beültetése után, némi utoló esélyt kapott szobanövénnyel fűszerezve:

Címkék: ültetés veteményes apukám világa

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr994469917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bozs 2012.04.24. 10:03:21

Jól alakul, gratula! :)

A buxusokat ritkítani fogod és átülteted majd máshova?

Eszti345 2012.04.24. 10:20:52

Apukád örülhet, hogy ilyen lánya van! :D
Mit csinálsz a boglárkákkal, hogy ilyen szépen megnyúlik a száruk? Nekem mindig kis "porbafingó" marad és bármit csinálok vele elhervad-elpusztul. Mi kell a boglárkának? (lehetne egy cikk erről is, mert egyre többen szeretjük!

kreatívkertész 2012.04.24. 22:46:09

@bozs: A saját kertemben is van egy pici részen ilyen kis buxuskerítés. Két év alatt szinte semmit sem terebélyesedtek - törpe-fajták. Szóval szerintem nem. De ha mégis nőne, majd metszem szorgalmasan! ;)

kreatívkertész 2012.04.24. 22:47:47

@Eszti345: :)
Nagyon tudományos dolgot csinálok vele: így veszem. Sokféle van boglárkából is, ez épp ilyen. Én most kezdem amúgy megszeretni, de hogy a szakértője lennék, az túlzás. Ha utánajártam, és még mindig szeretem :), írok majd róla, naná!

juhmeli 2012.04.26. 08:18:54

Nagyon ígéretes, buxus előtt gondolom fű fog nőni, bár erről még nem esett szó:) Majd fejlődésfotók is lesznek? Azokat nagyon élvezem!
süti beállítások módosítása