Nehéz volt hozzáfogni. De amikor már kipicsogtam magam (fontos, erre elég időt kell szánnom), már csak előre nézek: új feladat, ezt rendbe kell hozni! Az öntözőrendszer kiiktatását követően kellett egy státusz, hogy lássuk, mivel érdemes számolni, mi a legelőnyösebb megoldás. Természetesen ezekben a napokban egyfolytában esett :).

Aztán elállt. Ez volt Az Állapot.
Jól látható, hogy van még élet a talajban fűileg, ha csak a zöld szálakat nézem, pont úgy néz ki az egész, mint egy elrontott magos telepítés. Maggal hozzuk hát rendbe. Így nem kell felszedni semmit kompletten, csak felkapirgálni a foltokat, eltávolítani az előbb elrohadt, majd gondosan kiszárított gyökérkéket, szálakat, öszekeverni laza szerkezetű földdel, letaposni, barázdálni, magot szórni, elfedni, megütögetni.
 
Rohanva csináltam, nem volt idő és apparátus fotózni, csak a mobilom csattant el a start-kor (azt hittem akkor még hogy ráérek :)), de a fentieket követve haladtam. Most úgy néz ki Apu kertje, mintha egy vakondcsalád terebélyes kis kupacait a földbe tapostuk volna. Nem is baj, ha ezt nem látjuk. Most várakozás van.

Címkék: magvetés gyep apukám világa

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr864570757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása