Mióta macsik vannak, az ő eleségük is roppant vonzó csíkoséknak. Minden eddigi próbálkozás kevésnek bizonyult.  A bejárat környéke legyek és darazsak találka-helye lett (nem messze az alom, másik irányban a kaja, víz - merthogy itt van csak igazán fedett rész, a bejárati ajtónál). Nem jó így hazajönni!

Jött a tuti tipp egy agrármérnöktől! Egy másfél literes palack felső harmadának oldalára néhány lukat kell fúrni, olyan vastagabb fúrószár átmérőjűt :). A biztonságos lezárás előtt egy harmadig töltsük fel cukorsziruppal (ahány dkg cukor, annyi deci víz, ha valaki esetleg nem inná a Mojito-t), erre löttyintsünk még némi maradék kólát, fantát, és tegyünk bele 3-4 döglött darazsat. Hogy miért? Állítólag a lebomlásuk során felszabaduló páracucc is vonzó illatanyagú. Étkezésben úgy tűnt, egyezik az ízlésünk, illatokban nem igazán. Böööö.

Egy hétig a közelébe sem repült senki! De ne adjuk fel, hahahaha.... (gonosz nevetés - a szerk.)

IMG_1972_1.JPGIMG_1970.JPGIMG_1971.JPG

Mindenesetre tesztelés alatt van egy másik módszer is. ;)

IMG_1973.JPG

Címkék: diy darázs

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr884749132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juhmeli 2012.09.06. 11:06:13

Próbáltad már hígítatlan gyümölcslével, esetleg kólával? Én még nem, de a poharakba mindig belemennek, talán.
süti beállítások módosítása