Napló - És beindult a gyep

 2013.04.22. 08:14

Jól el vagyok maradva a történtek dokumentálásával. Igaz, rettenetes aktivitást idén kevésbé én, inkább a családtagjaim mutattak az első kerti munkákat illetően, míg én a rendezői székből dirigáltam. Oka van, bár szerencsére nem lettem tök roki vagy ilyesmi, szóval minden rendben, és saját magam is végrehajtottam pl. rendkívül szakszerűtlen metszést. De erről majd máskor.

Ahogy a március végi hó elolvadt, kb. kettőt pislogtunk és beköszöntött a nyár. Elmaradt - tuti nem érdeklődés hiányában - egy csomó tavaszi hétvége, amikor szépen beosztva lehetett volna metszeni, ágyást tisztázni, talajt javítani, permetezni, fűvel foglalkozni, stb. A turbó tempó meg nem mindig jön össze, naná, hogy a legalkalmasabb hétvégén programdömping volt, így szabályosan lopott két órákban kellett mindent megoldani. Így aztán a teljes család kellett rendkívül nagy kertünk beindításához. Ma a füvezésről mesélek. :)

A szép napsütéses idő a kese gyepet azonnal klorofillbombázta, és az ember talán hajlamos azt hinni, nem is kell itt akkor semmit csinálni, pedig de. Bármilyen kevsegtető lett volna azonnal nyugágyat bontani és strandolni a gyepen, le kellett zongorázni a tavaszi protokollt. Első éves gyepnél a szellőztetés nem olyan kritikus, bár Apunál is szurkálunk majd azért, de a későbbiekben muszájos dolog.

Így kölcsönöztünk egy gépet, amivel az idén sem barátkoztam meg, most nem Edit, a szomszédasszonyom, hanem maga a férjem volt a szakmunkás e téren. Na de nem oda Buda! Először picit lenyírtuk a gyepet és megcsodáltuk, milyen jól néz ki (áprilishoz képest).

IMG_6705.jpgAztán végigmentünk rajta a gyepszellőztetővel és megcsodáltuk, hogyan lett iszonyatosan kinéző mindössze fél óra alatt.

IMG_6709.jpgNem kell megijedni!!! Ez így teljesen normális. A késes gépek ilyan barázdákat hagynak. Kopár lesz, és nem hiszed el, hogy te most jót tettél. És pár nap múlva már nem is látszanak, csak addig szörnyű, de fokozatosan javul a látvány. Íme a munkaerőm. :)

IMG_6710.jpg

Nálunk vakondháló van, és ha valaki emiatt félne késes gépet kölcsönözni, ne tegye! A karmolós gépnek nem is igazán látom értelmét, az inkább csak a felszínen kapar, ez az igazi. A kések kiállása egyébéként állítható.

Utána újabb nyírás, bár ez gyűjtős gép volt, és mehetett a szezon első locsolása. Egy-két napon belül felszórtuk pétisóval, és most pl. sokkal zöldebb, mint a szomszéd kertje. :D

Címkék: gyep

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr625238564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása