Eddig csak paradicsom, paprika, némi eper termett nálunk és néhány fűszernövény. De ennek vége! Néhány ncm erejéig valóságos zöldség-oázisunk lesz! Mert Kristóf csatlakozott a Vesd bele magad! - programhoz.

Kerttervezéskor beláttam, hogy a klasszikus téglalap a guszta kis sorokkal a mi kertünkből hiányozni fog. Kicsike ugyanis, és jobban kellett a játszótér és a tűzrakóhely, mint a Föld. Na de az ember gyereke még azt is elintézi, hogy hogyan férjen el egy kis retek, csemegekukorica és borsó is azon a talpalatnyi helyen. Sárgarépa is lesz, meg hagyma, szóval a szokásos paradicsommal egybevéve ez már tényleg hagyományos veteményeskert kb. nyolc helyen. A téglalap tehát csíkokra szabva, mind bevetve. Mind ugyanúgy.

1. Terület belocsolása

IMG_6712.jpg2.Kapálás, gyomkiszedés, talajjavítás (műtrágya/komposzt), barázdák kialakítása

IMG_6714.jpg3. Magvetés

IMG_6716.jpg4. Magok óvatos elfedése palántafölddel

IMG_6717.jpg

5. Szabad föld híjján ládában befejezés :)

IMG_6718.jpg

Címkék: veteményes vesd bele magad

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr175246241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juhmeli 2013.04.26. 13:08:26

Ho-hó! Jól beelőztetek, mi még nem veteményeztünk. Sok örömöt, finomságot kívánok a gyerekeknek a kertjükből!
süti beállítások módosítása