Annak idején hírt adtam arról, hogy a gyerekek csatlakoztak egy nagyszerű programhoz, a Vesd bele magad akcióhoz. Kis helyünk ellenére mindenből szórtunk el néhány magot, még kísérletezésre is futotta, miszerint dézsában nevelgetünk kukoricát, amit ugye a szakirodalom nem ajánl.

A kezdet biztató volt.

6867.JPG

IMG_6869.JPG

IMG_6870.JPG

IMG_6871.JPG

IMG_6868.JPG
IMG_6872.JPG

Sajnos nem jók a későbbi tapasztalatok. A kezdetben biztatóan kibújt kis hajtások nagy része - csak úgy, mint ahogy a dézsába vetett kapor és borsó a macskavécévé avanzsált dézsákban pusztult el - elkaparás áldozata lett, alig maradt meg valami. Ami ezt túlélte, a retek viszont kisebbre nőtt, mint egy ötforintos. :)

kkk.jpg
A múltkor mutattam, hogy a kukorica él és virul, a paradicsom nem a program része volt, de az megmaradt. Gyakorlatilag semmi más. Jövőre másképp lesz! Férjem felajánlotta, hogy a tűzrakó helyén kialakíthatunk egy kicsi, de hagyomáyos veteményest, amit meg tudok védeni a macsiktól csirkehálóval, amíg ki nem bújnak és meg nem erődödnek a hajtások, ezt ugye dézsákban, beszorított sarkokban nem tudtam megetnni.

A gyerekek nem keseredtek el a sok munka hasztalanságán, csak megtanulták a védekezés fontosságát még akkor is, ha nem kártevőről, hanem épp a kis kedvencükről van szó, és izgatottan figyelik mi lesz abból, ami még megvan.

Címkék: veteményes vesd bele magad

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr305432673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása