Átjár a macska...

 2013.08.04. 09:22

Hogy ne csak a kutyásokat szidjam...

Van ugye nekünk két cicánk, az utcában van még három, a mezőn van még vagy öt. Sok bosszúságot okoztak az idegenek nekünk is, akár a jelölgetéssel, akár a kajalopkodással, de a legkomolyabbat azzal, hogy bántották a mi fekánkat. Pár napig figyeltük kamerával hogy mi történik, valódi partyhangulat van esténként, nagy a jövés-menés, de sajnos mindig megjön a buli "részeg vendége", aki verekedni kezd (=szétgyepálja Kormost). Mindig másik macska, ketten-hárman felváltva. (Lehet hogy van napi beosztásuk is...) Tudok mit tenni? Nem.

Kormosról csak az ivartalanításkor derült ki, hogy nem kandúr, addig mi úgy tudtuk igen, és ezt a termete, viselkedése is alátámasztani látszott. Mostanra nagyon csajos lett, fogyott is, és bár elmászkál, azért mégsem kandúr, hogy felvegye a kesztyűt a támadók ellen. Arra azért képes, hogy a felfújt medencét szitára lukassza, amikor ráugrik a szélére valamiért. De tutira tudom, hogy ő volt? Nem. Sőt, spec. láttam másikat is inni belőle.

Amikor a szomszédság lukas medencére, sáros lábnyomokra, és telemászkált veteményesre bukkan, lehet biztosan tudni, hogy az enyémek voltak? Nem.

A kerítés és a fal közötti rést erős felindulásban érkezett felszólításra be kellett tömnöm. Próbáltam érvelni, hogy egy macska csak oda nem megy be, ahova nem akar, de nem voltam eléggé ügyvéd. Betömtem egy nem túl guszta papíhengerrel (nem akarok feleslegesen költeni semmilyen - általam feleslegesnek tartott - szerkezetre). Természetesen azóta is járt bent macska, és hopp, nem is az enyém. Tud ez ellen tenni valamit valaki? Nem.

(Amúgy kutya van a szomszédban, csak lezárt területen, így lopózkodhatnak be a bátor kis vadászok.)

Meddig terjed egy macskatartó felelőssége? Mit kell elviselnie valakinek, aki macska mellett lakik, de spec. utálja őket? Hol az igazság? Mi a véleményetek? Megköszönöm, ha megírjátok.

IMG_7370.JPG

Címkék: macska

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr215443660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hétkilenced (törölt) 2013.08.04. 12:01:44

Nálunk a szomszédok módszeresen mérgezik a macskákat, négy év után feladtuk a próbálkozást a macskatartás témakötében...

zezi 2013.08.04. 18:37:53

Szomszédasszonyom mérges, mert a mi macskáink (azóta sajnos már kettővel kevesebben, mert a macska fogyó állomány, csak az ember szíve sajdul értük)odapiszkítanak a háló ablaka alá. Ott puha és művelt a föld... Ástam nekik nálunk ürítőhelyet, nem kapták fel. Viszont tavasszal az én frissen vetett virágoskertemet igen. A panelmacskát alommal hoztuk ki, eleinte rájárt, azóta ki tudja hova? Macskát irányítani? Próbálkozni lehet. Esetleg. Kerítést eltömni? Macskának? Jól felfegyverezte őket a természet, megoldják.

kreatívkertész 2013.08.05. 09:32:07

@hétkilenced: Sajnálom, szörnyű lehetett... Remélem itt nem fajul addig a dolog, a gyerekek elég rosszul viselnék!

kreatívkertész 2013.08.05. 09:34:58

@zezi: Igen, én is így gondolom. Azt ugyanakkor megértem, hogy bosszúságot okoznak, némely esetben anyagi kárt is. De ez tényleg kb. olyan, mintha a madaraknak akarnád megtiltni, hogy a te kerted fölött átrepüljenek...

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2013.08.05. 11:58:22

Szia! Egy ideje olvasgatlak, gondoltam, most már írok is :) Az állattartó felelős az állat által bizonyíthatóan okozott kárért, és igen, meg kell azt előzni. De kerítést betömni, mikor könnyedén felugranak rá? Hülyeség. Szerintem ne vedd fel a kesztyűt. Hagyd rá. Majd rájön a szomszéd. Hogy ne menjen át drasztikusba, egy ilyen látszatmegoldás (papírhenger) még oké, csináltál is valamit, meg nem is, örüljön :) Üdv, Kriszti (kri-notesz.blogspot.hu)

kreatívkertész 2013.08.05. 13:47:39

@Krisztinca: Sziaaaa, de jó, bár úgy látom a klasszikus kertblogod még mindig pihen, de majd nézegetem ezt a másikat. :) Köszi hogy írtál, minden vélemény érdekel, és azért, mert sajnos már kicsit átment drasztikusba... :( De megnyugtató, hogy a maskákat ismerők szerint nem én vagyok a felelőtlen...

Bartush 2013.08.05. 21:20:47

Ezek szerint nem lehetnek túl barátságos szomszédaid.
Anyuéknál is átjárt a szomszédba a macsek. Imádta a gyerekeket, főleg a piciket. A szomszédban meg volt egy pár hónapos baba. Anyuék mikor rájöttek mit csinál már hetek óta a cicó, jól begazoltak, ők ijedtek meg, hogy esetleg majd megkarmolja a babát vagy odapisil a lakásba. Nem történt ilyen és meglepő módon a szomszédok sem bánták. Azért anyáék inkább lezárták azt a részt a teraszon, ahol meglógott a gyalogszőrös.

kreatívkertész 2013.08.05. 22:20:06

@Bartush: Csak azóta barátságtalanok, mióta macskánk van...
Mindenesetre kíváncsi voltam, mások hogy állnak a macskakérdéshez. Eddig nem én vagyok a főgenya. :)

Bartush 2013.08.08. 20:52:59

@kreatívkertész: hát nem tudom mit gondolnak. A macskát lehet házi macskának hívni, de azért nem lettek ezek a cicók annyira háziasítva. Nem hallgatnak senkire :-) Ne foglalkozz a szomszédokkal.

Katona Sanyi 2013.08.13. 09:04:44

Üdvözlöm !felháborító milyen sok idióta él a földön.
Az állattartó felelős az állat által bizonyíthatóan okozott kárért, és igen, meg kell azt előzni.
Egyikőjükkel sem értek egyet mivel ,igen is a tulajdonos a felelős minden olyan kárért amit a szomszédnak vagy egy másik személynek okoz egy állat ,lehet ez macska is. Hiszen azért is lehet ilyen állatott tartani, hogy a szomszédot bosszantsuk!!!!!(nekem itt inkább ez áll az igazsághoz közel)Mondván a macskának nem lehet parancsolni mivel egy önfejű állat (mint a tulajdonosa)
Ha idáig jól megvoltak?! ahelyett hogy ilyen fars dolgokat tesz ,mint a henger ami önmagában is nevetséges és azt jelzi hogy mekkora idióta vagy ami a legegyszerűbb inkább kötné a macskáját hosszú pórázra (ha a kutyákat lehet akkor a macskával is lehet), hogy ne okozzon több gondot másoknak!Lehetséges ,hogy maga pont ezt élvezi végre van valami izgalom az életében és szívathatja a szomszédját?!. Ahelyett, hogy a problémára megoldást keresne , ilyen hülyeségeket írogat ki és tömi a fejét az unatkozó háziasszonyoknak(barátainak) a maga sanyarú lelki nyomorával zsibbasztja az épp elméjű emberek agyát! Szörnyű, hogy ez a legfőbb gondja és nem az hogyan is hozhatná ezt rendbe(ha elvileg olyan jó szomszédok voltak!!) Maga szerint nem ez lenne az elsődleges?!
Nem hiszem mert blogot kellet gyártania, hogy a hülyeségét mások is olvashassák. Gratulálok mindenkinek aki ebben partner! Szerintem igen türelmes a szomszédja és maga egy pszichopata !

Hozzáteszem, imádom az állatokat anyukámnál nekünk is van kutya is ,macska is, de úgy vannak tartva ,hogy másoknak ne csináljanak kárt,ne zavarjanak másokat!

Katona Sanyi 2013.08.13. 12:56:58

@kreatívkertész: nézzen mélyen magába és kiderül mennyire igaz amit ide le irkált !!
süti beállítások módosítása