Elég éles a fűnyíró kése?

 2013.08.14. 14:55

Őszintén szólva jómagam nem tudtam volna olyan praktikát mondani, ami ezt elárulja nekünk. Aztán az egyik vendégünk, aki picivel régebb óta kezel gyepet, mint mi figyelmeztetett, hogy éleztessünk.

Égre-földre kerestem a fotót, amit akkor készítettem, persze nem találom. A fissen levágott fűszálak végei nagyon tépettek voltak, és azonnal "besárgultak", a szélek 1 mm-en elszáradtnak tűntek.

A napokban köszörűs járt az utcában. Nosza, kitoltuk a fűnyírót is. Lehetne még élesebb a penge, de most ilyen a fű nagyon-nagyon közelről.

IMG_9050.JPG

Még mindig recés egy picit a vágat, de ég és föld a korábbihoz képest. Nagyon sajnálom a before-képet, de azt tudom mondani, ha a ti füvetek ilyen, nem kell még költeni a fűnyíróra.

Természetesen ez nem azért fontos, hogy térden csúszva jól nézzen ki a fűszálak vége, de a gyep nyilvánvalóan  ellenállóbb a támogató, mintsem a roncsoló nyírástól.

Címkék: gyep

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr615460506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása