Ősszel mutattam, hogy a császárfa gyökere mennyire fellökte a talajt, és hogy ezzel valamit kezdeni fogunk. Koratavasszal meg is érkezett a szakértő segítség, és felgönygyölítette a gyepet az adott részen, majd ásólapáttal megpróbáltak "keresni".  Ez azt jelenti, hogy néhány helyen megdöfködték a talajt abban bízva, hogy beleakad a gyökérbe, amit akkor meg lehet picit fodrászolni. Arra számítottunk ugyanis, hogy azonnal, a felszínhez közel rábukkanunk. Nem így lett. Nagyon nem mertünk tovább szurkálódni, nehogy hazavágjuk az öntözőrendszert. Nem volt más megoldás, a már felgöngyölített gyep alól a nem csak nézelődők (én) kikotorták a "felesleges" földet, és visszasimítottk a gyepet.IMG_2898.JPG

A gyep így megint vízszintbe került, könnyebb nyírni, bár nyilván a nyílásoknál öntözni-fűmagozni kellett - azóta szinte rendbe is jött.. A fa törzse továbbra is ferde, de a metszéskor ezt figyelembe véve igyekzetünk a súlyponton alakítani. Kipróbáltam egy teleszkópos Fiskars ágvágót - hááááát, szuper egy szerszám, aligerővel én magam is metszettem éghez közeli ágakat. :) Mivel átültetni nincs hova ezt a kis fánkat, és szeretem is a látványát az étkezőből kibambulva, a helyén maradt, és igyekszünk a kerítés túloldalán is öntözni a gyökereit, ugyanis lehet, hogy az egyoldalú öntözéstől csinált nekünk puklit a talajba. 

IMG_2917.JPG

IMG_2899.JPG

A körtefa is erős metszést kapott, de a cseresznye már virágban volt, őt majd jövőre alakítjuk, mert van egy-két befelé növő ág.

IMG_2914.JPG

IMG_2921.JPG

IMG_2889.JPG

Címkék: metszés császárfa

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr26092167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása