Vízkereszt fenyő-ügyben

 2012.01.06. 08:54

Hivatalosan ma, praktikusan leginkább a hétvégén kerülnek ki a lakásokból, házakból a fenyőfák. Van, ahol csak a tároló lesz zsúfoltabb - évről évre nő a műfenyősök száma - de leginkább ezt láthatjuk jártunkban-keltünkben mostanság:

Vannak megrögzött meggyőzöttek, akik dézsás növényt vásároltak majdani kiültetés céljából. Nekik azt tanácsolom, várjanak ezzel, télen nem jó ültetni, maximum dédikét a hintaszékbe, sajnos szinte tuti halál vár a most beásott örökzöldekre. Márciusban neki lehet veselkedni, nem túl mély gödör, és kb. két évnyi imádkozás sok vízzel megöntözve - ez lenne a recept a jó esélyekhez!

Bármelyik fenyőfa amúgy akár a Kedvenc Téli Növényeim sorozat része is lehetne, nekem itt ne magasodjon 37 fok árnyékbankor! Szóval én nem ültetek fenyőt, az nagggyon téli, és persze mert bazi sok helyet foglal, az meg nekem amúgy sincs!!!

A hétvégi programhoz kevés törött díszt, még kevesebb, az ötödik emeletről a fejünkre esett fenyőfát, és a lehető legkevesebb szaloncukor-mérgezést kívánok, de leginkább nyugalmat és békét, és mindenki ígérje meg, hogy kiszabadítja a férjét a rátekeredett karácsonyfaizzók gyűrűjéből, ami persze csak azért fordulhat elő, mert mi rossz irányban helyeztük fel a fára úgy kb. két hete!

Fotók itt és itt

Címkék: fenyő

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr653523537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littlebird 2012.01.06. 09:10:48

Mikor kezdő kertesházasok voltunk, mi is dézsás fenyőt vettünk három évig. Ebből kettő igy gyönyörködik kinn a kerten. A harmadik miért nem? Nos hát egy kedves tréfa áldozatai lettünk a fenyő árusnál. A fenyő szépen állt a vödörben, földben. És gyönyörűen bírta is tavaszig, nem hullott, kitettük simán a teraszra...mikor ültettük át, akkor derült ki, hogy csak szépen be volt állítva a vödörbe, gyökere már azóta nem volt, hogy kivágták...:) azóta szkeptikus vagyok...:)

kreatívkertész 2012.01.06. 11:29:32

Asssszta'!
Én még így nem jártam szerencsére. De mióta láttam a Kertész leszek című sorozatot (imáááádom), bizony a kic vicik-vacak növényeket is kiszedem a cserépből és visszateszem, ha nem tetszik a gyökér. Ha meg tetszik, ráhúzom a kaspót és jöhet velem. Pszt! ;)
süti beállítások módosítása