A trendkövető sorozat utolsó részében csupán néhány gondolat arról, hogyan is ehetünk olyan paradicsomot, aminek íze is van.

Kézenfekvő, hogy legyen sajátunk. De mondjuk van, csak épp kevés, vagy épp nem kevés, de nincs paprika, fürtös uborka és borsó. Megtehetjük, hogy egy körben megveszünk mindent valamelyik energiaelszívó gigaközértben (én nem tudom, mintha agyszívott lennék mindig mikor kijövök...), de beszerezhetjük a gyümölcsöt, zöldséget piacon is. Ott is a kendős nénik asztalánál. Sajnos ez a ráfordított idő miatt olyan luxusnak számít manapság - hacsak nem piac mellett laksz - amit nem mindenki engedhet meg magának. Én ilyen szerencsés típus vagyok, hogy megtehetem: Dunakesziről a Lehel piacra járok vácrátóti koktélparadicsomért, ami olyan édes, hogy a gyerekeim nem kenyér mellé, hanem magában eszik gyümölcsként.

Finom a portéka, általában olcsóbb is, tudom honnan van, és a piacozásnak van egy hangulata.

Azt, hogy egy egyszerű vásárlással hogyan támogatod az országot, csak azért nem fejtem ki, nehogy politizálásba bonyolódjak, de szerintem mindenki érti: hagyjuk a csudába azt a szép nagy, de ízesemmi jordániai tévépaprikát!!!

Tehát, hogy a 24.-ik "feladatot" kipipálhassuk, egyszer vegyünk őstermelőtől valamit! Na most ezt hogy fogjuk lefotózni...

fotó

Címkék: top trendek 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr904283772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pálmakertész · http://palmaliget.blogspot.com/ 2012.03.03. 16:46:29

Még mielőtt megköveznétek, mondom (írom persze), hogy az őstermelőket sok szempontból tényleg jobb előnyben részesíteni. Helyben van, olcsóbb, talán tudod, hogy ki támogatsz a vásárlással...

Sajnos sokszor akad egy kis probléma a "kendős nénivel". A szomszédasszonyom gyönyörű zöldségeket termel, de látom, hogy milyen mennyiségű kemikália (műtrágya, permetszerek) felhasználásával. Szermaradvány garantált, és nem túl nagy az esély arra, hogy a Növény-és Talajvédelmi Igazgatóság pont ezt a nénit ellenőrzi majd a piacon, hogy éppen mivel mérgezi a helyi termelőket támogató vásárlót. Az ízetlen zöldségeket forgalmazó multikat nyilván többször ellenőrzik, illetve ott egy adott ellenőrzött tétel egy kamionnyi, és nem egy reklámszatyornyi. Szóval fontos, hogy megbízható helyről történjen az a tudatos vásárlás...

kreatívkertész 2012.03.03. 20:26:47

@Pálmakertész: Na igen, erre nem is gondoltam... De olyan finom az a paradicsom... a többi előnyre fogok koncentrálni! ;)
süti beállítások módosítása