A homokozó a kertben jóóóó. Ha kicsi a gyerek, akkor azért, ha már óriási óvodás, akkor azért. Utóbbi ugyanis abban is talál élvezetet, hogy a homokot a homokozóban tartsa. :D

A férjem által beígért fából készült tető kb. Luca-székére hajaz, ezért mindenféle nejlonnal lett letakarva a szomszédos és a nem szomszédos macskák elől. Így viszont muszáj volt kifertőtleníteni. Ez nagyon egyszerű, csak kell némi barkács és egypercésnyersz-kellék.

De először is: ki kell pakolni a homokozót.

Megtekinteni a darabos szennyeződéseket pl. falevél, azokat összeszedni, és tereprendezni.

Jöhet a koktél!

Pulykatűvel ki kell szúrni egy két literes palack aját néhány helyen, és bele kell zöttyinteni egy magas hypo-, vagy domestos tartalmú koncentrátumot. A kólásüveg azért kell, mert az a mániám, hogy az otthoni rózsafejes öntözőkannába, vagy permetezőspicnibe sosem öntök ilyen erős vegyszert, hiszen nyilván benn marad valamennyi, és a leánderem pl. kicsit sincs oda egy ilyen locsolásért.

Aztán már csak lóbálni kell a homokozó fölött a kólásüveget szépen, rendben, fegyelmezetten. Másnap simán homokozhat a gyerek. Ja, leginkább az a gyerek, aki már nem eszi a homokot. Bár talán jobb a hypo, mint  a macskapisi... Ezt a hipózós módszert azonban sokan keveslik. Szerintem itthonra elég, a semminél pedig több! Igaz, akinek tűz a Nap a homokozójára, a nagy sárga égitestre is bízhatja a dolgot. Homokot cserélni pedig időnként muszáj!!!

Címkék: gyerek homokozó

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr974341936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása