Meg azok is, amik nem bugavirágzatúak, hanem fészek-, ernyő-, füzér-, fürtvirágzatúak, meg... ... a kerek csokoládét, meg a szögletes csokoládét, meg a töltött.. ja, bocs, kicsit elkanyarodtam!
 
A trendiség inkább a sok kicsi sokra megy koncepcióban jelölhető meg, azaz a bhg.com listáján az első helyen nem a tudományos besorolás szerepel, hanem az a gondolat, hogyha kis helyen gazdálkodsz kertészkedés témában, tömörítsd a virágokat is :), és olyan növényeket válassz, melyeknek egy virága valójában több. A sok-sok apró virágszirom egymás melett, a telt virágbombák látványos, buja kertképet adnak, és fél méter virágbaborulással a nagybetűs TERMÉSZET kellős közepén érezheted magad, pedig csak a virágágyásig sétáltál ki.
 
Az itthon leginkább elterjedt növények, amelyek megfelelnek a pirinyó szirmok és virágok egymás hegyén hátán-kívánalomnak:
 
A bodza,
a hortenziák
az orgona,
a díszhagyma,
no meg amit még Te gondolsz ide ;).
 
Ezekben tehát nem a rendszertan közös, hanem az, hogy naggggyon divatosak lehetünk velük az idén! Nem kell mind, válassz egyet, de egy legyen, és majd ne felejtsd el lefotózni, nyáron is fogunk játszani! ;)
 
Képek itt, itt, itt, itt és itt
 
 

Címkék: top trendek 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr1003963455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.30. 10:57:31

-12 fokban indultam el reggel otthonról, de a fenti virágok most elhozták nekem a tavaszt:) Köszi:)

kreatívkertész 2012.01.30. 11:05:20

@szepszonja: Örülök! A tavaszt én is várom egyre több ötlettel, csak győzzem majd megvalósítani őket!

2012.01.30. 11:16:24

A képeken szereplő mindegyik növényt imádom, jöhetnének. Kár, hogy mikor a szőlőt eladtuk, abból a dupla szirmú, sötétes lila jó illatú gyönyörű orgonából nem tartottunk meg egy hajtást legalább elültetni...

2012.01.30. 11:31:00

@kreatívkertész: Sok sikert a megvalósításhoz is:) Majd azért oszd meg velünk az eredményeidet:) Kíváncsian várjuk:)

kreatívkertész 2012.01.30. 14:02:15

@Coco Binky: óóóóóóóóóó, igen, sajnos vannak ezek a Nagy Megbánások...
Az én orgonám is még erősen bölcsis, tavaly 3 virágot produkált, szóval simán utolérhetsz egy kertészeti példánnyal is! ;)

kreatívkertész 2012.01.30. 14:02:48

@szepszonja: Köszönöm, igyekszik az ember... :)
süti beállítások módosítása