Stílusok oda meg vissza

 2012.01.11. 08:42

Az idei legnagyobb kültéri projectem a terasz megstylingolása lenne. Hogy miért lenne és nem lesz? Lehet még, csak hogy is mondjam, kell még hozzá némi km, "kedv", vagy "tehetség"... minek szépítsem, egy rakás pénz.

Híve vagyok a DIY-projecteknek, hiszem, hogy nem attól különleges valami, mert sokba kerül, de lássuk be, 23 és még fél forintból (két éve gyűjtünk, kamatokkal kb. itt tartunk :D ) nem lesz az előző lakás teraszáról áthozott kék műanyag székekből teakfa minisziget, és egy nagyobb dézsa is kb. horror, a belevaló nagy méretű, tehát térformáló hatással bíró növényekről nem is beszélve.

A férjemnek is van remek ötlete: jakuzzi kell (nekem az minden mondjuk, csak nem stílusos), ebben az a jó, hogy nem csak rendkívül olcsó, de alig foglal helyet és az egész házfalat szét kéne verni a melegvízellátás érdekében. Mivel ő így ennyire konkrétan határozta meg, milyen a jó terasz, nagyjából ha a Kheopsz-piramis érkezne légipostával a teraszunkra, az sem érdekelné, nemhogy hova tegyem a mécsestartót, de főleg meg minek az.

Tehát pénz és vállveregetés nélkül indulok útnak. (Lécci sajnáljatok, nem bánom a hamuban sül pogit sem! :))

Kiindulási alap: modern mediterrán házkülső. Nem az a paraszt-mediterrán = szemkiverő narancssárga fal bordó cseréppel, össze-vissza téglaberaásokkal, pedig ilyenből sok van a környéken, hanem olyan szépen visszafogott mediterrán. Az erkély pl sima vonalvezetésű fém korláttal, plexi támfallal bír, emiatt jól meg is szólt egy építész barátunk, hogy az meg má' hogy kerül egy alapvetően mediterrán házra. Én pont az ilyen dolgokat szeretem, nekem tetszik.

Terasz fölött félig fedett, félig nyitott pergola. Oszlopoktól és a ház falától határolt NAGYJÁBÓL téglalap, kis beugróval.

Az a teraszstílus, ami egyáltalán nem tetszik, nanáááááááááá, a mediterrán.

Inkább ezek tetszenek. Hogy hogy hozom össze? Hát természesesen most még fogalmam sincs.

 

Címkék: terasz

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr803536182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása