Sok-sok napja került ki az oviban minden csoport faliújságjára a plakát, múlt hét csütörtökre-péntekre minden ovis vigyen egy palántát magával reggel, mert pénteken a közelgő Föld napja alkalmából virágot ültet majd az egész ovi. Ez már évek óta így van, az óvoda udvarán néhány szabályos négyzet alakú megművelt földterületen gazdálkodik egy-egy csoport.

Most felújíás miatt "kölcsönoviba" járunk, de az energiát nem sajnálta senki az itteni munkálatokra sem. Igaz, itt talajműveléssel nemigen volt idő foglalkozni - épp csak beköltöztek, de a tuják alatti ágyásrészeket, illetve az éppen megürült kőedényeket megszínesítették a gyerekek. Ha tehát ezeket a képeket nézegetjük, nem össze-vissza ültetett furcsa növénytársításokat látunk, hanem sok-sok kezecske értékes munkáját és a természet szeretetére nevelő óvónénik szellemiségét. Na szóval így kell ezt nézni!!!

Címkék: ültetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr864467401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juhmeli 2012.04.23. 13:38:32

A mi ovink is hasonlóan emlékezett meg a Föld Napjáról, nagyon örültem neki.

kreatívkertész 2012.04.23. 15:23:50

@juhmeli: Igen, mostanában sok újdonság van a saját ovis éveimhez képest! ;)

Bartush 2012.04.24. 07:20:48

Én vidéken egy kisvárosban jártam oviba. Minden csoportnak volt egy kis területe, ahol ültetnie kellett. Pl hagymát, esetleg az ágyás szélére virágot. Az óvónéni segítségével kellett gondoskodni róla.

kreatívkertész 2012.04.24. 08:14:30

@Bartush: Ezek olyan jó dolgok! Én a nagy pesti ovimban meg csak pislogtam az építőkocka fölött... :)
süti beállítások módosítása