Dolgos év lesz...

 2015.02.19. 12:49

Először is van már virágzó növényem! :)

dsc_0460.JPG

dsc_0461.JPG

dsc_0462.JPG

Nagyon későn tettem le a hagymákat, a hóvirág nem bújt ki, az is kérdés, idén megteszi-e...

Készítettem egy TO DO listát, mi mindent kéne a kertben megcsinálni az idén. Tavaly "csak" veteményest és teraszt kellett kiszabni, idén picit több dolog lenne esedékes. Igaz, van kisebb és nagyobb dolog is, na de majd elszédültem, mikor először néztem végig a fotókat. Nem fogunk unatkozni...

A bejárattal szemben, a két kertkapu között még mindig kiáltozik a nagy dézsa valami szépért... Ki fogom próbálni a Rózsát (így nagybetűvel, még sose volt...)

dsc_0477.JPG

A bejárathoz vezető falra kicsike faházka kell, ami elnyeli a brinyókat. Utálom, hogy ki-be lépkedve azt hiszem, hogy egy amszterdami bringakölcsönző közepébe csöppentem, azt' spangli meg sehol... 

dsc_0478.JPG

Be kell falazni ezt az ablakmélyedést. Húzom-halasztom egy ideje, mert kerülném a középkori várbörtön-feelinget, és mert nagy gonddal rácsozta be a szomszédunk a kutyájuk miatt, de egyszerűen nem bírom már az elfújt dekorációkat, a törött cserepeket, és a spontán kialakuló kötőhártyagyulladást a szeles időben való ittidőzéstől.

dsc_0480.JPG

Szeretném végre megtalálni azt a növényt, ami valóban fut is, nem csak félfut, nem hullajtja a szirmait, és nem szárad ki az egyhetes nyaralás alatt...

dsc_0479.JPG

Viszonylag hamar le kéne szedni az égősorokat a fákról, mielőtt mindent elborít a lomb...

dsc_0476.JPG

A kertkapun kívüli ágyásokra is ráfér már a felújítás, és ennek a cseresznyefának mennie kell, savanyú, pici termése van.

dsc_0481.JPG

dsc_0482.JPG

A kinti kocsihotelt le kell kövezni, huplikás, és sáros.

dsc_0483.JPG

Szólni kell a macskának, hogy k-ra ne feküdjön elém, mikor zavartan közlekedek a kertben fotógéppel a nyakamban, mert rá fogok lépni.

dsc_0471.JPG

Imádkozni kell, hogy a három orgonabokron összesen több, mint egy virág legyen!

dsc_0472.JPG

A "játszótér" mögötti részt meg kell újítani. Zsúfolt, nem mutatós, színekre vár.

dsc_0474.JPG

dsc_0475.JPG

Ki kell találni a veteményezést, mit hova, mikor.

dsc_0467.JPG

Idén meg kell metszeni jóóóól a levendulát (kétévente szoktam).

dsc_0468.JPG

dsc_0470.JPG

Most így hirtelen ennyi...

Címkék: ez meg az

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr187188781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása