Na jó, nem öt perc alatt, de két-három óra elég az alábbi munkákhoz (kis területen persze...).

Hozzávalók:

- 4 db négyzet alakú térkő (legolcsóbb, legyegyszerűbb - nem fog látszódni)

- 24 db bontott tégla

- talajtakaró anyag (kavics, faforgács, kőzúzalék, stb. ízlés, pénztárca szerint)

- 1 db "jó munkásember" (Fogarasi Árpit ajánlom, ha Szalacsi bácsira hallgatok - Istenem öt perce röhögök, hogy eszembe jutott, de rég volt... https://www.youtube.com/watch?v=5GpCZ6AXJGA ), már csak azért is, mert a férjem csak nekem dolgozik :). 

A kiépítésre alkalmas hely kijelölése után az adott területet meg kell tisztítani minden nem kívánatos dologtól, esetleg növénytől. Felszedtük a bontott téglát, a kavicsmedret, a dézsákat eltettük, és a boglárkacserjét ideiglenesen kaspóba dugtam, ha túléli jó, talán lesz helye valahol, ha nem, sajnos nálunk ez volt a pályafutása, a babgulyásba nem kérünk szirmokat! Az egész területet jól le kell taposni, tömör, kemény felületen kell elkezdeni a munkát.

Akkor tehát eljutottunk ide:

IMG_9383.JPG

IMG_9384.JPG

Jön a mérnöki pontosság fontossága, le kell tenni a négy lapot négyzet alakban (ez lesz a tűzrakó alapja) vízszintesen, szorosan egymásra zárva.

IMG_9385.JPG

IMG_9386.JPG

Míg a nagymókusok a vízszintet nézegethetik, a kismókusok taposhatják a maradék ugart a biztonság és a gyors elalvás kedvéért.

IMG_9388.JPG

Ezt követően a geometrikus vizualitás részképességének fejlesztése történik, 8 db tégla segítségével ki kell raknunk egy nyolcszöget. A legjobb, ha négy darab téglát a négy vonalra helyezünk, ez nagyban megkönnyíti a szabályos alakzat kialakítását.

IMG_9395.JPG

Életében legalább egyszer mindenki lehet igazgató, ugyanis ezt követően folytatólagos igazítás, igazgatás következik.

IMG_9396.JPG

Kis csúsztatással, hasonló elvek szerint épül fel a második, majd a harmadik szint. Mi a mobil-variációkban hiszünk, nem ragasztottunk össze semmit semmivel, ha egy-két tégla sérül, vagy ultradzsuvás lesz, pikk-pakk kicseréljük. Az sem jellemző, hogy összedőlne a kártyavár, mert miért is tenné?! Nem jön a farkas, nem rejtegetünk benne malactesókat, a célnak így is tökéletesen megfelel, ezt három év tapasztalata alapján állítjuk rendkívül bátran.

IMG_9398.JPG

Ha elkészül (nem egész éjjel tartott a meló) - de reggel mégiscsak jobb a fény - a talajtakaró anyag leszórása marad, ami elrejti az alapot. Itt jöhet költség, de mi meglévő anyagokat használtunk, hiszen áttelepítünk, így ezzel nem számoltam. Ekkora területet felkavicsozni feleslges is, itt adta magát ez az ágyás. De funkcionálisan, szorosan a tűzrakó körül néhány vödör kavics elég kell hogy legyen!

IMG_9401.JPG

Ezt láttam reggel, ahogy kiléptem az ajtón, tetszett ez a letisztult panoráma.

IMG_9400.JPG

Apró változás állt be a járóút színében, most erre lépek ki.

IMG_9872.JPG

Jó munkát hozzá, mi már ajánlottuk többeknek, akik meg is valósították, a modell működik máshol is! :)

Címkék: diy bogrács

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr105495996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása