Javában szüretelhetők már a kertben a paradicsomok. Persze nem az, amit erős felindulásból egy hete nevelgetünk magról, hanem amit a megfelelő időben, már palántaként, jó napos helyre ültettünk, és szorgalmasan locsolgatjuk. Én személy szerint szeretem azt gondolni, hogy az egyébiránt áldádos csöpögtető öntözőrendszer nem elég, ha haszonnövényünk is van, ezért még esténként jóóól rálocsolok. Ez egyébként azért is hasznos, hogy a már bokorrá nőtt kis mini-éléskamránkat ne sajátítsa ki egy-egy hangyaboly, pók, sáska, vagy egyéb betolakodó. Az erős vízsugár segít nekik rájönni, ki a főnök.

A képen látható minden paradicsom saját nevelésem, és bár roppant büszke vagyok, de azt gondolom, nem fogok belerokkanni az el nem fogyasztott terményeim befőzésébe.

És ja, amúgy gyümölcs!

 

Címkék: gyümölcs szüret paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr353006195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása