Egy senki vagy, ha nincs saját tetüd! - mondhatná nekünk a kecskerágó. (Ha mégis van, pudva a szitu, bocs, nem akartalak zavarba hozni, keress fel egy bőrgyógyászt! :))

A kecskerágó szinte minden kertben, még a minikertekben is abszolút létjogosult, nekem még a teraszon is volt. Dekoratív, nem nő hat méteresre ha éri egy kis víz, de ha nem éri, nem dobja fel a prakkert, szóval kellemes, kedves szoliterke. Van kúszó fajtája is és a hidegzöldtől az egészen meleg-sárgás árnyalatokig pompázik apró, vagy éppen 6 cm-es leveleivel.

És igen, valaki. Van neki saját kis gyilkosa, bár, ha idejében tettenéred, a Pusztító Ököl, Dredd Bíró, de leginkább egy kis tetüirtó igazságot szolgáltathat. Tetüirtó nálam a buborékfújónál picit sűrűbb összetételű szappanos víz, de persze vegyszerezhetsz is attól föggően, mekkora a baj. A tetü maga pici (nem magázlak, a tetüről hablatyolok), fehér, csíkszerű, egyet tuti nem veszel észre, ezret meg már minek!

Ha ezt látod, inkább szervezd meg a ravatalozást!

Ha nagy a növény, és mindenét beborították a kártevők, tényleg érdemesebb kiásni, egy bizonyos létszám felett nem reagál a tetü-hadosztály semmilyen spricnire.

Ha érzelmileg közel kerültél a növényhez, akkor először keresd fel dr. Csernust, ezt követően pedig örvendezz, hogy bár nem irtottad ki a tetücentert, ezek nem mennek máshova, más növényekben nem tesznek kárt. Kivéve, ha a szélrózsa minden irányába kizárólag kecskerágót ültettél. Nos, ez esetben pedig keresd fel... :D.

Címkék: kecskerágó rejtélyes halálesetek

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr743259719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balazst 2012.02.10. 12:58:58

Nekem volt ilyen kecskerágóm, még talán ennél is több tetüvel, de simán túlélte.

kreatívkertész 2012.02.11. 08:04:38

ÚÚÚ, megkereslek, ha ismét belefutok egy ilyenbe! :D
Ügyes!
süti beállítások módosítása