Mikor ágyásainkat tervezzük, lesimogatjuk a port az agyagdézsák széléről, vagy épp állunk egy kertészetben és palántákat/virágmagokat fürkészünk, gondoljunk azokra az időszakokra, amikor épp nem virágzik olyan sok növényünk, és vezessük a szemet a háttérre. A különleges erezetű levelek rendkívül érdekes látványt nyújthatnak, nem beszélve arról, hogy ágyástakarítás közben milyen jó végigsimítani ezeken a többnyire tapintás szempontjából is különleges növényeken.

Van köztük alacsony, magas, közepes is, így megszakíthajuk a virágok sorát egy-egy felbukkanó deres csenkesszel, árnyékban páfránnyal, veteményesben rebarbarával. Megtörjük a monotóniát, változatos ágyásképet alakítunk ki, és mindig lesz miben gyönyörködnünk! Én ezt a kihívást a csenkeszeimmel pipálhatom, így nyugodtan vágok bele a hétvégébe. Jó pihenést, hétfőn folytatjuk a trendivé válás elméleti tananyagát! :)

Fotók:
containergardening.about.com
onlineplantguide.com
drummersgardencenter.com
geekgirlsrule.net
my-photo-gallery.com
harmonet.hu
gazigazito.hu
archiv.magyarszo.com
publicdomainpictures.net
antalvali.com

Címkék: top trendek 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr64080146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juhmeli 2012.02.13. 13:55:00

Kedves Kreatív Kertész! Véletlenül nem tudod az utolsó kép növényének nevét? Annyira tetszik a dekoratív a csigája.

kreatívkertész 2012.02.13. 17:36:56

@juhmeli: Begonia rex "Escargot". Magyarországi lelőhelyről egyelőre nem tudok. Sajnos... :(

juhmeli 2012.02.14. 12:13:52

Azért köszi a gyors választ. Majdcsak lesz nálunk is.
süti beállítások módosítása