Induló sorozatomban a szobanövények világába szeretném kalauzolni a kedves olvasókat, tekintettel arra, hogy
1. szobája mindenkinek van (felteszem, hajléktalan olvasó nemigen akad...),
2. odakint egyre kevesebb az esély és a kedv az örömöt okozó kertészkedésre,
3. növényket kaspóban is simán ki lehet nyírni,
4. ilyen sorozatom még nem volt. :)
 
Elsősorban olyanokra szeretném felhívni a figyelmet, amelyek esetleg akkor is megmaradnak, ha a gondozás kimerül a napi egyszeri erőteljes ránézésben, a hetente egyszeri, nyitva maradó ablakon beszivárgó esőnek köszönhető, véletlenszerű öntözésben, és azoknak is ajánlhatók, akiket már azért is vállonveregethetünk, hogy nem margarinba, hanem virágföldbe ültették új szerzeményüket.
 
Íme elsőként tehát egy igazi retro, a sansevieria.
 
A tigriske, illetve fácánlevél álnéven ismert növény valóban alacsony gondozási igényű, sarjadzik kevés fény és időnkénti kiszáradás esetén is, de inkább ne kísérletezzünk, ha igazán szép, erőteljes növénykét szeretnénk, ne abból induljunk ki, áááááááááááá, ez úgyis mindent túlél.
 
Furcsa, de tényleg retro, gyerekkoromban ('70-es évek vége - Úúúúúúúúúúristen!) minden lakásban látni lehetett a lakótelepen. Aztán mintha eltűnt volna, és mostanában újra felbukkant sokfelé.
 
Arra érzékenyeknek fontos információ, a Feng Shui szerint nem ajánlott az éles, kardszerű levelei miatt. Hát, én szeretem, vettem csak azért is, meg plusz két aranyhalat balansznak :D.
Neked van?
 
Képek itt, itt, itt és itt

Címkék: szobanövény anyósnyelv kertészkedés négy fal között

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr633359427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása