Ahogy már írtam, a veteményes olyan lett nekem mint a csúcsidő: az kell! Erre a picurka kertünkben egyetlen helyen van lehetőség, a jelenlegi tűzrakó helyén.

IMG_9379.JPG

IMG_9381.JPGA popsitepsi a spontán macskavécévé alakulás elleni küzdelem része volt, a háttérben pedig a homokozó fedele szárad és fertőtlenedik a Nap által, merthogy a homokzót idén ellepték a meztelen csigák, és ismeretlen eredetű gyökerek. Átmenetileg felszámoltuk, most az is pihen.

IMG_9382.JPGNa de hova kerüljön a bográcsozó, tárcsázó, szalonnasütő helyünk? Gondoltam egyet, és az előkerttel kapcsolatos állandó problémám is megoldódni látszik. Ez most így néz ki.

IMG_9378.JPGA csenkeszek tönkrementek (köszi macskák!), pedig nagyon jól néztek ki az ívben, igaz, más nem is nézett ki itt jól sztem soha. Valahogy nem találtam meg a stílusát, már majdnem egy fát ültettem ide, ami persze nem lett volna baj, de így most adja magát.

A nyár elmúltával mindenképpen könnyebb az előkert megközelítése, mert amikor a teraszt nem használjuk, függöny állja útját a teraszajtónak, amit ráadásul folyamatosan csugokatni kell (tolóajtó, csak belülről lehet), hogy ki ne hűljön a lakás. Bográcsozni, szalonnázni pedig nem csak nyáron jó, sőt!!! A konyhától való távolság nagyjából egyezik, és ami egyértelműen előnyére válik ennek az elhelyezésnek az az, hogy ide fél kettő környékétől még a legnagyobb forróságban sem süt már a Nap, míg "hátul" még öt óra körül is szauna volt egy-egy főzés.

Ezek tehát a mi szempontjaink, de tanulságul szolgálhatnak, mi mindent kell figyelembe venni egy egyszerű kis tűzrakóhely telepítésekor.

Szóval innen indulunk, hamarosan már igazi munkaleírás következik!

Címkék: diy bogrács veteményes valami készül

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr455476337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása