Kis kertészek

 2011.06.24. 08:05

Személy szerint mindig is odavoltam a miből mi lesz összehasonlításokért, bármely témában. Kertészkedés közben, különösen ha magról nevelünk növényeket, igazán látványos fejlődések szemtanúi lehetünk. A gyerekek különösen odavannak az ilyesmikért, ők csak jellemzően azt nem értik, hogy a fél órával ezelőtt vizes vattába dugott babszem miért nem lehet már 29 és fél perce az Égig érő paszuly díszlete.

Extra pedagógiai céllal amúgy is fontosnak tartottam bevonni a gyerekeket a kerti teendőkbe már idejekorán, és hát melyik gyerek ne tűzné ki azonnal célul, hogy segítség gyanánt rothadásig locsolja a muskátlikat a teraszon, hiszen már tavasszal vizezhet!!!

Egyáltalán nem biztatok senkit komplett muskátlis ládák rituális kivégeztetésére, de érdemes beáldozni esetleg ezt-azt annak reményében, hogy megtanítsuk, mennyi törődést, odafigyelést igényel egy kis növény, ha úgy tetszik, egy másik élőlény.

Mi teraszon kezdtünk anno, a kert picit praktikusabb a gyerekek kertészkedését követő átlag 4 köbméter sár eltakarításához = slag ezerrel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A kisfiúkra egyértelműen számíthatunk a földmunkákban, a lányok esetleg porrongyal veszik kezelésbe a piszkosnak látszó leveleket - mint nálunk. Lebuktam, most csúnyán kiderült, hogy a gyerekeim a takarításba is hamar bekapcsolódtak, hogy egyszer majd én legózhassak fél napig, amíg ők szépen mosnak, teregetnek, főznek, vasalnak, porszívóznak és felmosnak, aztán ha elkészültek, betakargassanak az ebéd utáni szunyához.
 
Szép hétvégét, mosolygós kertészkedést mindenkinek!

Címkék: gyerek kertész

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr993009935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása