Mire való az előkert?

 2011.10.04. 08:28

Hogy mire való az előkert? Nagyon szeretnék Bree lenni a Lila akác-közben! Egyrészt nem ráncolódna soha a homlokom. Másrészt gyönyörű hortenziákat nevelgethetnék az előkertemben.

Magyarországon az egyre újabb építésű területeken az előkertet is szűken mérik (hogy a túrós táskát mennyire szűken mérik, arra a hétvégi bécsi kirándulásunk alkalmával döbbentem rá, ott egy annyi, mint itt kettő). Ha van egyáltalán előkert, az csakis praktikus lehet, kocsibeálló, mérőóra-kiállások, tárolóház, kerti csap, és rosszabb esetben még egy műgyantából készült, hetvenes évekből származó ázsiai nagymama is ott kap helyet. De egyre kevesebb olyan helyet látni, ahol az előkert a ház hangulatából mutat valamit, izgalmat rejt, hívogat, vagy éppen zöld takarót borít a szemmel való betolakodást elkövető fejére.

Sokat fortélyoskodok mostanában az előkertemen. Nekem a kísérletezgetések színhelye volt eddig. Ezen a részén a kertnek nincs öntözőrendszer, esténként ezt a kis területet slaggal locsoltam (felling megvan, de csak 10 perc a locsolás, király!). Ide tavaly nem is szórtam komposztot (minő borzalom!!!), szóval úgy voltam vele, ami itt megmarad, az mindent túlél. Spéci növényovimat viszon bezárni szeretném, hogy létrejöhessen az Igazi Előkertem. Sokféle megoldás van, nézzétek csak!


Fotók: penick.net, gdutch.com, casatraversa.co.uk, geniohouse.com, topdesigninterior.com, pictures.verhelst.org, henhtk.picturepush.com, gorris.nl, users.telenet.be, janvandermeijs.nl.

Címkék: kert

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr453277067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása