A kifogás olyan, mint a segg, mindenkinek van egy! - hallottam annak idején a barátnőm anyukájától sokszor, ha mondjuk épp nem volt kész a mosogatás, mert rendkívül fontos "mit üzen a szerelmünk erről a bakelitről"-játékot játszottunk egész délután az egyetlen elvégzendő házimunka és a tanulás helyett. A lényege a játéknak az volt, hogy ahova a tűt tesszük a forgó lemezjátszón, a megszólaló sor megválaszolja a kérdésünket. Volt, hogy nagyjából kettő és fél óráig röhögtünk azon, amikor arra a kérdésre, én tetszem-e Döncinek, azt énekelte a Dolly Roll: a makaróni, karónika, ummámmá. :)

Tehát abból indulunk ki, hogy mindent lehet, csak azt kell kitalálni, hogy mikor, és hogyan.

Gyümölcsöse keveseknek van. Egy-két gyümölcsfája már sokaknak. Sokkal többeknek is lehetne, a díszfák nagy része helyett is ültethetnének gyümölcsfákat, de erről mindig a sok macera, a kártevők, a földre hullott rothadó gyümölcskupacok ugorhatnak be az asszociációs öt percünkben.
De! Macera akad épp a díszfákkal is, kártevő felmegy még a kerítéslécre is, permetezni tehát nem csak a gyümölcsfákat kell, ezt akár a saját kertemből tudom. Földre hullott, rothadó gyümölcskupac pedig maximum a szomszédban lehet, mert nálunk, rendes kertészeknél ez fel sem merülhet, igaz? És akor az adu-ász: nincs helyem!
Ha nincs négyzetmétered, töltsd ki a légköbmétereket, és ne mondj le a kedvencedről! Tény, hogy nem a világ összes gyümölcse tartható konténerben, vagy akár szabad földben karóra futtatva, és az is tény sajnos, hogy a kertészetileg fejlettebb országokban több fajtából válogathatunk, mint itthon. Két növénykatalógusban találtam opciókat, íme:
Gondolj bele, most épp megkíséreljük a TopTrendiKertész cím kiérdemlését - így ilyen szépen, én nem beszélni jól mágyár. Miért ne tennél egy próbát az idén? Nem oszlopos, de mégis ebbe a kategóriába tartozik nálam az eper függesztett kaspóban való nevelése, tehát ehhez hasonló fotókat is elfogadok majd, ha eljön a fotóküldés ideje!  
 
Fotók itt, itt, itt és itt

Címkék: gyümölcs top trendek 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr224037656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

finom szaftos oldalas 2014.07.10. 10:49:21

Mese habbal...Ilyen fákat csak fotoshoppal lehet előállítani, metszőollóval aligha.
süti beállítások módosítása