Fatal error, HTTP csillió error

 2013.03.07. 22:35

Úgymint ilyenkor kora tavasszal annyi mindent el lehet szúrni!!! Nagy a lelkesedés, de most kell erősnek lenni, és bizonyos tevékenységekkel még várni pár napot! Nehéz, mert már érezni a tavaszi föld illatát. De türelem, a megfelelő időben elvégzett munkák szebb eredményekkel kecsegtetnek!

Mivel a tavaszi teendők nagy része tök egyértelmű minden kertblog-olvasó számára, próbálom nem túl komoly hangnemben számba venni, hol is lehet hibázni ilyenkor.

1. Permetezel még a fagyok beállta előtt. - Szegény növény ágaira fagy a mosoly(od)...

2. Permezetel szélben. -  Ha megfelelő szögben odatartod az arcod, tán te lehetsz Freddy 123...

3. Egyáltalán nem permetezel. - Hamarosan egy hajtáshervasztó darázs eszi a rozsdát a tűzelhalt, kukacos, hernyós, tetves ágakon.

4. Fagyott földbe akarsz ültetni. - Isiász, lumbágó, hexensussz, gerincsérv.

5. Előzetes terv nélkül alakítod át a kertet az első napsütéses hétvégén. - Egyrészt 4-es pont, mert nyolcszor annyit fogsz ásni, emelni, taposni mint kellene, másrészt csak lottóötös ritkasággal leszel megelédve az eredménnyel T+3 óra múlva.

6. Elindulsz kertészetbe, gépkölcsönzőbe az első napsütéses hétvégén. - 13 és fél óra sorbanállás, előjegyzést már nem vesznek fel.

7. Szabadföldbe vetsz magot az első napsütéses hétvégén. - Szóval az nem tuti hüje, aki a zacskó hátára írja, mit mikor kell vetni és hová. Egy tojástartó, vagy wc papír gurigák segítségével át kell esni az előkeltetésen, mint a kanyarón.

És hogy mit csinálj az eső napsütéses hétvégén?! Tisztíts le egy, azaz egy darab kerti széket, ülj bele, és nézz szét, lehunyt szemmel napozz, és szagold ki a levegőből, idén milyen új dolgot próbálsz ki a kertben!

Címkék: tavasz

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr165122236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juhmeli 2013.03.08. 07:19:47

Ez nagyon jól esett, mert sokakkal ellentétben nálunk nem zajlik kerti munka.

Saját tapasztalatok összegzése?:D

Ma az utolsó pontot fogom kidolgozni.

kreatívkertész 2013.03.08. 09:34:52

@juhmeli: na igen, az egész csak alibi az eddigi lustaságomra. :D Az utolsó pont durva, jó hogy azzal kezded, így túl leszel a nehezén! :)

bozs 2013.03.08. 21:10:24

Jó kis írás, de ááá, semmiképpen nem tudsz visszatartani attól, hogy holnap-holnapután szétkertészkedjem magam! :)
Elmennek a család férfi tagjai és enyém az egész kert... jippí!

Madg 2013.04.15. 22:31:49

Üdv újra itt! :)

Amellett, hogy a sietség a kertészetben se feltétlen erény, kissé megkésve, s csupán zöldségtermesztés, de álljon itt pár mondat az utókornak...
Korán tavasszal, (február végén, március elején) már vethető (elvetendő) a sárgarépa, petrezselyem, borsó, estleg a spenót, a hónapos retek magja. Aki érzi az erőt magában, már készítheti a melegágyakat, (erről is szivesen írok, ha igény van rá...), az ugorka és a tök fészkeit, s bolgárkertészetben a paprika termesztésére szánt területen a bakhátakat, öntözőcsatornákat. A szőlő metszésére szintén jó az idő, ha már az éjszakai fagyok elmúlnak; bár sógóromék Tokaj-hegyalján januárban is metszenek. A gyümölcsfák okszerű metszése szintén az első napos idők felaldata, hogy aztán a lemosó permet csak a megmaradó ágakra kerüljön. (Ez utóbbit idén én is csak április elején tudtam megcsinálni...)
Jómagam a kerttervezést a hosszú téli éjszakákon füzetbe rajzolva, vetésforgót, növénytársítást figyelembe véve tervezgettem, s mondhatom, a magam 50 nm-re is igazi kihívás...
De télen ez a gondolatkertészkedés marad...
Márciusban pedig a paprika és paradicsompalánták, korai fejeskáposzta- és karalábé palánták nevelése kezdődik. Ez külön fejezet, de szerintem igazán megéri foglalkozni vele (ha nem az anyagiagat nézzük), már csak az ablakban zöldellő palánták miatt is.
Ezekkel a munkákkal, ha lassan is, de eltelik a kora tavasz. :)

kreatívkertész 2013.04.25. 12:25:47

@Madg: ma épp a mi nem létező 50, vagy akár 5 nm veteményezéséséről írtam! ;) De ez már nyár, nem tavasz...
süti beállítások módosítása