2014-06-28 11.02.05.jpg

Hétköznaponként sajnos kb. így néz ki. Na jó, söprés utáni levélkupac nélkül.

Általában semminek sem tudunk az utóéletéről. Létrejönnek fantasztikus dolgok, készülnek nyálcsorgató fotók, és jóóól benne maradunk az elégedettségben/irigységben - ugye attól függ, melyik oldalon állunk. Hát én lerántom a leplet, szó szerint is sajnos.

A zárt, sötét, hűvös sarkokat nem csupán az emberek keresik a kánikulában, hanem a pókok is. Nem vagyok már pesti lány, nem arról van szó, hogy kényelmesen ücsörögve, kávét szürcsölgetve meglátok egy pókot és sikítva elrohanok, de az hogy gyakorlatilag minden mozdulatra, huzatigazításra előbújik valahonnan egy nagyobb példány, az nagyon undi tud lenni.

Vannak aztán direkt ide szaporodók, talán sáska? Két pici világoszöld csíkszerű izé volt benne. Mondjuk le a kalappal, igazán arabos ez a kis szaporítóköcsög...IMG_4309.JPG

A puha, kényelmes fekhelyet pedig a macskák is szeretik. Azok a macskák, akik szőrösek. Azok a szőrös macskák, akik mezőn járnak, és szőrt, és mezőn összegyűjtött növényrészecskéket hagynak maguk után. Ne akarjatok fotót!

A dekorcuccokat eleve úgy terveztem, hogy elpakolom majd, a szél nagyon tud itt fújni a beépítetlen mező miatt, így a hangulati elemek újságpapírba csomagolva várnak a sorukra a nagy ládában.

A délután kiheverek egy kávéval-idea szertefoszlott, még szerencse, hogy életemben nem hevertem ki egy kávéval sehova, mert ha ilyesmi eszembe jut, már dugom is be a vasalót, vagy készítem a felmosóvödröt - nem fér bele nekem a here-vere. De ez akkor sem jó így.

Mindezek miatt folyamatosan biokillezés van, huzatmosás volt, és most szinte minden a ládában várja a következő fellépést. Mert ilyenfajta előkészületekkel talán egy-egy estére azért hagy minket is szórakozni az élővilág...

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr926462951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juhmeli 2014.07.01. 07:01:33

Ó, de nagy kár érte! Mennyi munka egy álomért, amibe utána beleköp a természet! Nagyra értékelem az utóélet megosztását is, mert ilyen praktikus tapasztalatokkal, főleg, hogy nem csillognak-villognak, nem szoktak előállni, csak hagyják, hogy csorogjon az ember nyála olyanért, ami nincs is...

Remélem, hogy esetleg más évszakban jobban működik a dolog, vagy kerül valami megoldás. Arra is, hogy lassíts egy kávéval. Nem muszáj vízszintesben.:)

kreatívkertész 2014.07.01. 07:47:04

@juhmeli: Olyan rendi vagy! Kávé bármilyen testhelyzetben jöhet :), és a rovartirtó sokat segít. Így időnként nem csak élő, hanem bazi nagy döglött pókokat is látunk. :) Amúgy kánikulában jobb is bent a hűvös házban, a minmál-arab pedig pár perc alatt összerakható ha este a férjem rágyújtana egy vizipiára.

bozs 2014.07.01. 15:32:19

Jaj, de szívemből szóltál! Annyiszor gondolkodtam már azon, hogy csak a mi teraszunk nem tud úgy kinézni, mint a lakber magazinokban levő fotók, hogy "csak úgy véletlenül" otthagyunk 1-1 párnát és színében hozzá passzoló gyertyatartót...
Ezért csak akkor díszítem ki a teraszt, ha vendégek jönnek. Akik persze azt hiszik, hogy ez nálunk mindig így van. :)
Így, hogy a bébi megszületett, azonban már a vendégeknek is be kell érniük a minimállal...

kreatívkertész 2014.07.01. 18:09:18

@bozs: Több ilyen leleplező cikket fogok írni. Úgy tűnik kifejezetten felszabadító hatásuk van. :)
süti beállítások módosítása