Szereted az őszt?

 2011.10.21. 08:55

Gyerekként semmi értékelhető nincs az őszben. Sehol egy megveszekedett Télapó, vagy Nyúl, és ha nem pont őszi hónapban pottyantunk e világra, még gyertyafújást sem várhatunk.  Az ovi és iskolakezdés okozta endorfinhullámvasutazást némileg megszelidíti a gesztenyekeresgélés és a bábuk készítése, bár a ma felnövő gyerekeknek ez csupán egy szórakozás a sok közül - szerencsére tapasztalatom szerint a legobarlangban élő bakugan-harcosok is nyitottak ilyesmire - nekünk annak idején hosszú ideig valóban A játékaink voltak a kis pálcikások. Akárhogy is, ha egy gyereket megkérdezel, melyik a kedvenc évszaka, szinte kizárt, hogy az őszt válassza.

Az őszt értékelni később tudjuk csak, ez olyan lehet mint a krizantémoknál, meg kell érni az őszhöz is. Hogy gyönyörűnek lássuk, hogy akarjuk látni a természet változásait, hogy csukott szemmel fel tudjuk idézni az erdei avar illatát, mert amikor csak lehet, szaglásszuk a friss őszi levegőt.

Napsütést, színesen pergő faleveleket, termoszból csurranó forró teát és kockás konyharuhába csomagolt, fahéjas-almás pitét kívánok mindannyiótoknak egy jó kis hétvégi kiránduláshoz!

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Címkék: ősz

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr713319233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f Szilvi 2011.10.21. 19:16:22

Gyönyörűek a színek a fotóidon.

kreatívkertész 2011.10.24. 08:32:16

Szilvi! Köszönöm, bár nem az én érdemem, a forrásmegjelölés segít felfedni a szépséges képek készítőit. Én csak válogattam...
Igaz, nyilván szempont minden esetben a lehető legmutatósabb képanyag összeállítása. Üdv, köszi, hogy olvasol!

kreatívkertész 2011.10.24. 08:37:35

Ja és Szilvi! A kávés poszt kapcsán: a csipkebogyó teában nem hiszek, igaz, nem vagyok egy igazi biokertész, úgyhogy nem beszélek le róla senkit, de rá se, maradok a víz és szerves tápanyag konzervatív adagolásánál!
süti beállítások módosítása