Hangyairtás a kertben 1.

 2011.07.14. 09:11

Általában igazi Dorkaként :) Smaragdvárosban éreztem magam, ahogy a gyepszőnyegünkön gyakoroltam visszaszokni mezítlábra a városi életformából, mert gyönyörű, dús, élénkzöld fű várt a kertben nap mint nap. Auztán lett egy száraz folt. Nem betegségnek tűnt, először arra gondoltam, az öntözőrendszer tréfája, és oda nem szór rendesen, aztán rájöttem, hogy mivel ez a rendkívül nagy eperültetvényem mellett van (eredetileg 10 palánta), más lesz itt a baj.

Többször fogadott ugyanis ez a látvány.

 

 

 

 

 

 

 

Mivel David Attenborough épp nem ért nem ért rá nálunk fotózni, én meg csak néha paparazziskodtam a kertben, azt nem tudtam megörökíteni - csak tanúvallomásunk van tehát - hogy ez a hangyák műve volt. Eskü alatt vallom, hogy több alkalommal láttam ahogy futkorásznak fel-le a szép kis terméseken, nyilván ők is szeretik a Testarossát, utána is nézek, a pezsgőket megtalálták-e már a tárolóban... Termés idején nem akartam bolygatni az ágyást, nehogy kárt tegyek az ültetvényben, de így, hogy már a füvet is szétszedték, nincs kegyelem!!!

Műkedvelő kertész mit csinál? Utánanéz.

Úgy döntöttem, felveszem a kesztyűt. És tényleg fel is vettem, bár az első módszer előkészületeihez nem volt rá szükség. Azt olvastam ugyanis, hogy a napos helyen gyanított boly, járat, vonulás helyén fejjel lefelé le kell tenni egy virágcserepet, amit ők öt csillagos, árnyékos helynek éreznek, és jól beköltöznek alá jaj de sokan. Pár óra múlva ezt a kis mini lágert forró vízbe kell dobni, és később illendően megemlékezni az áldozatokról. Ha nem akarunk forró vizet önteni a sok kis kopaszra, csak szórjuk őket szanaszét, ezzel teljesen összezavarjuk őket, a bolyra kiakaszthatjuk a felszámolás alatt táblát. Szóval kitettem a cserepet.

 

 

 

 

 

 

Hat órával később teljes vegyvédelmiben (gumikesztű, domestosos  víz a vödörben - különös kegyetlenséggel elkövetett, minősített eset) kilopakodtam, és elképzeltem milyen látvány fogad majd. Hitchock szellemi örökösét gondoltam felkeresni, és egyáltalán, leendő hányingeremet előre csillapítani. Felemeltem a cserepet...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a, KAMU az egész!!!

b, Valami hüje kémhangya kiszagolta mit tervezek, és időben értesítette a többieket a merényletről.

c, A recept jó, csak valami különleges körülmény folytán most kivételesen nem működött (pl. a királynő a közelgő születésnapja alkalmából megajándékozta a dolgozókat egy föld alatti mozizással - Egy bogár élete, míg ő a herékkel enyelgett, ergo senki nem járt a felszínen)

d, Valamit szarul csináltam.

Bátran lehet szavazni az a-c válaszokra hozzászólásokban, vagy e-mailban.

:))

Folyt. köv.

Címkék: eper hangya gyep

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr823065129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don Pármezán 2015.05.11. 08:59:18

Ostoba (pojácáskodó) szócséplés.

A megoldás: Maxforce LN avagy Bros hangyairtó granulátumok... ;-P
süti beállítások módosítása