Eső után mindig van a kertben legalább egy növény, amit ellepnek a levéltetvek. Most épp egy futó petúnia az áldozat, ami ráadásul fittyet hány a szappanos vízre. A leánderem átverhető, a higított Dove úgy hat, mint a legjobb tetüirtó vegyszer. De a petúnia és még jónéhány kertlakó nem reagál. És ez nem jó!
Ha nem lenne tilos a gyerekmunka, már kényszerítettem volna az enyéimet, hogy azonnal keressék meg a mező összes katicáját, és telepítsék a függőkosárba. Bár kevesen tudják, de lárvával jobban járnánk, az többet pusztít. Hiába, feljődő szervezet...
 
Ha pont nem bukkanánk katica lárvára kertünkben, felmerül, hogy esetleg "majd veszünk a neten". Valamilyen szövevényes okból az országba katica lárva nem hozható be, és belföldön sem divatos ezzel kereskedni, pedig az amazon.com fejlesztő játékként kínálja a gyerekeknek a komplett szettet: legyél Te is katica-tenyésztő felkiáltással. Nos, ne akarjuk börtönben tölteni az év hátralévő részét, érjük be a petékkel. Azt ugyanis nem tilos venni.
 
??????????????????????
 
Ha kicsodálkoztuk magunkat, akkor már csak németül kell megtanulnunk, hogy innen meg is rendelhessük a számunkra szükséges mennyiséget. Leírást kapunk (németül), hibázni nem lehet.
 
Ja, nem tudsz németül? Marad a gyerekmunka, a vegyszer, vagy a tetüvel érintett egyed felravatalozása, és megfelelő tisztességgel való átadása az égi kaspóknak. Kártevőmentes hétvégét kívánok!
 

Címkék: permet levéltetü

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr513126978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása