Tudom, kertblog, de ha lehet befőttes üvegben kertészkedni, lehhesen már simán kaspóban is! Tudom, ez lassan igazán retro gondolat, és még örülhetek, hogy nem vintage-banya vagyok, tíz-tizenöt év múlva már a retro-t is kinövöm.

A lakásbelsők designosítása nem tett jót a szobanövény-tartási kedvnek, jópáran nem minősültek elég stílusosnak, illetve a lakás stílusához illőnek, és egész egyszerűen leszoktunk róluk. Az Ikon-Réka-Koloniál trió leáldoztával - nyilván sok más, akkor nagyonvadiúj enteriőr mellett - megjelent a minimál, és ezzel kb. maga a Kaszás csapott le az állványon álló zöld sarokfoglalókra.

Megjelentek az új építésű társasházak, s velük új tömegpproblémaként a penészes sarkok: mi az első tanács (azonkívül, hogy ne moss, és lécci ha lehet ne is főzz ennyit), ne tarts sok növényt, mert azok csak rontanak a helyzeten. Szegények, mintha ők tehetnének a ronda, zöld, vagy épp fekete szőrös foltokról...

Aztán. Sokáig az emberek csak készbútorokban gondolkodtak, és nem volt könnyű ízléses virágállványt találni, vagy ha igen, lehetetlen volt kifizetni. Manapság a DIY-mozgalom reneszánszának kellős közepén ez elképzelhetetlen probléma.

Nem tisztem lakberendezésről hosszan észt osztani, ez csak egy szubjektív vélemény, mert változás az történt, de tényleg, és kerestem az okokat. Én erre jutottam, de harcra fel! Keressük és találjuk meg a módját, hogy minden ötven négyzetméterre jusson három cserepes bérlőtársunk! Amellett, hogy látványosan alakítják lakókörnyezetünket, dolgoznak is, tiszítják a levegőt. Jacko anno komplett sátrat vett, mi ezt ha lehet, kerüljük el, és igen kevés befektetéssel növeljük együtt az oxigén-szintünket! Benne vagytok? Milyen az IKEA konyhai fehér fakanáltartókba ületetett sok-sok zöld?

 

És a csúcs:

Fotók:
plant-care.com
bhg.com
sustainablebabysteps.com
csodaslakas.hu
nlcafe.hu
homedit.com
fundesignideas.com
indoorplants.co.za
vrikshanurseries.blogspot.com
kalakshepam.in
greengables-tx.com
home-designing.com
ecolutionist.com
homedepotgardenclub.com
hg.hu

 

Címkék: top trendek 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr704076550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása